Ingemar Sandström, oppositionsråd, Nordmaling

Om livets små förtretligheter och glädjeämnen

Vid fortsatt förtroende

Om 5 dagar är det val, så också i Nordmaling. Jag och mina borgerliga kollegor hoppas naturligtvis på nytt förtroende kommande mandatperiod, så att det som skapats och införts inte ska kunna rivas upp, stoppas eller förstöras.

Jag vill behålla och förstärka den kompetens som finns i den högsta tjänstemanna-ledningen. När politiken och kommunchef är överens om sina respektive roller och det ansvar som hör till respektive roll, får man en fungerande relation.

Jag vill behålla och satsa ytterligare på Utveckling Nordmaling, som jag vill påstå har varit det riktiga lyftet för all utveckling inom kommunen. Initiativen, strategierna och krativiteten har flödat från de ansvariga medarbetarna, och politiken har kunnat bli vid sin roll som beslutsfattare och resursskapare.  Deras roll i att skapa inflyttning och företagsetableringar blir strategiskt avgörande.

Jag vill involvera så många som möjligt av Nordmalings invånare att kunna påverka, medverka, lämna förslag, ha synpunkter på den politik som förs. Ju fler som bidrar desto bättre blir de förslag till beslut som tas fram.  Jag vill inte ha en kommun där endast ett fåtal politiker ska styra och ställa i allt och allas vardag.  Medborgarna ska påverka politiken, och inte tvärtom.

Jag vill att den Vision för Nordmaling fram till år 2020 ska tas fram i mycket nära samarbete med alla näringar, organisationer och föreningar i kommunen. jag tror inte på en vision som skapats av enbart politiker, som sedan ska tryckas på invånarna.

Jag vill ha en äldreomsorg där varje människa får behålla sin rätt att tycka till och att ha åsikter, och också rätten att bli lyssnade på. Valfriheten för människor ska finnas oberoende av ålder och vare sig det gäller boendeplats, matvanor, sovtider eller fritidsaktiviteter.

Jag vill ha en skola där alla elever ges förutsättningar att klara sina studier utifrån de egna behoven. Den skolan tror jag också innefattar en aktiv medverkan och nära samverkan med föräldrarna i alla årsklasser.

Jag vill också ha en kommunal organisation som är formad för att vara så effektiv och anpassad till medborgarnas krav och behov som det bara möjligt är, och det gäller inte minst den politiska organisationen. Jag tror inte skattepengarna används effektivast genom att bemanna med så många politiker som möjligt.  Jag tror mer på en slimmad politisk organisation som är formad för att på bästa sätt kunna styra och leda tjänstemannaorganisationen till den servicefunktion den ska vara.

Jag hoppas Du har samma uppfattningar och att jag får Ditt stöd på söndag.

Ingemar Sandström

3 kommentarer

  1. Margareta Gustavsson socialdemokrat

    Ingemar Sandström C. Du vill involvera så många som möjligt i Politiken, för att påverka. MEN DU VILL TA BORT NÄMNDERNA. Hur rimmar detta? Kan jag överklaga ett utskotts beslut? Du vill ha valfrihet i äldreomsorgen. Jag vill att det nya boendet för dementa SKALL FINNAS I KOMMUNENS REGI. Inte att ett privat bolag med vinstintressen skall styra, ett företag med säte utanför Sverige. Vad har Ni gjort under dessa 4 år vad gäller skolan? Miljoner i underskott. Elever som har mycket dåliga resultat. Detta har du och dina partivänner lyckats åstadkomma.Borttagande av tjänster i skolan osv.

  2. Ingemar

    Margareta G (s) bekräftar uppfattningen att (s) vill att allt ska styras av politiker. Jag vill involvera mer av samhällets intressenter och medborgare utanför politiken. Att ta bort facknämnderna i organisationen handlar enbart om en bättre möjlighet till politisk styrning och ledning av den kommunla verksamheten. Om Margareta läser på lite om kommunallagen kan hon se att alla myndighetsbeslut, inkl delegationsbeslut, kan överklagas.
    All kommunal äldreomsorg ska drivas av kommunen. Jag tror däremot inte på att man måste vara kommunalt anställd för att vara duktig på att leverera äldreomsorg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.