Ingemar Sandström, oppositionsråd, Nordmaling

Om livets små förtretligheter och glädjeämnen

Det berömda minnet…

I Västerbottens Folkblad från i onsdags kunde man läsa om paret som fick gå hem från sina jobb i kommunen, och som nu erbjudits och fått politiska uppdrag av socialdemokraterna i kommunen.  Den nyheten i sig är ju fascinerande, men vad som upprör mig är nya kommunalrådets uttalanden att  a) hon inte vet varför paret fick lämna sina jobb och  b) eftersom ingen polisanmälan har gjort har ingen oegentlighet förekommit (!?) 

Uttalandena är makalösa och dessutom en ren lögn av kommunalrådet.  Hon brukar skryta med sitt goda minne och hänvisar gärna till protokollen.  Nu verkar båda delarna ha fallerat, men jag upplyser gärna:  Från arbetsutskottets protokoll av den 21 september 2009 framgår mycket tydligt att dåvarande oppositionsrådet Ulla-Maj Andersson åtminstone fysiskt närvarade när både kommunchef och dåvarande personalchef informerade arbetsutskottet om anledningen till att paret skickats hem. Så att påstå att hon inte vet orsaken eller bakgrunden är ett praktfullt falsarium.  Det väcker dessutom nya intressanta frågor:  Varför försöker Ulla-Maj Andersson förneka kännedomen om händelsen?  För att försvara en tokig nominering, eller kan det finnas ännu allvarligare bakgrund? Det lär nog komma fram med tiden….

Ulla-Maj Andersson andra påstående är nästan roligt:  Enligt henne ska en anställd i princip kunna bete sig hur som helst i sitt kommunala arbete, så länge det som sker inte faller under brottsbalken.  Även här behöver kommunalrådet läsa på både vad som ingår i lagstiftningen respektive vad som är stipulerat i anställningsavtal och i kommunens egna policys och styrdokument.  Även detta uttalande känns som en efterkonstruktion för att  försvara nomineringarna.  Vad är det i hela affären som gör att kommunalrådet medvetet(?) försöker slingra sig undan?  Och sen när gäller att man inte behöver kommentera för att man "bara är kommunstyrelsens ordförande" ?  Under de fyra år som Ulla-Maj  har varit oppositionsråd har det låtit helt annorlunda!

2 kommentarer

  1. Anna Erik.

    Alla vet varför paret lämnade sina tjänster omedelbart – de gjorde ett mycket grovt tjänstefel (felaktiga instämlingar i tidsredovisningssystemet). Varför mörka ?
    Jag är ”vanlig anställd” och kan inte fatta att detta faktum inte kommer i ljuset eller anmäls … ! Jag ”stämplar” inte in med någon annans kort …

  2. Monika.e

    Nu vet vi att bara vi är ett par som gör något är vi oskyldiga. Har jobbat 22 år i kommunens tjänst ( som lägre avlönad) och aldrig gjort ett tjänstefel. Undra hur det skulle vara om JAG gjorde något fel – skadestånd ? Högre tjänstemän – ny karriär som revisor …..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.