Ingemar Sandström, oppositionsråd, Nordmaling

Om livets små förtretligheter och glädjeämnen

Sopa eller såpa?

Det verkar som om historien om lämpliga eller inte lämpliga i revisionen fortsätter. Inte minst spännande är att de kommentarer som kommit in på artikeln i fråga på vk.se (nu 54 stycken!) förblir obesvarade från ansvariga inom socialdemokraterna. Det brukar annars vara av största vikt för inte minst kommunalrådet att kunna hänvisa sina förslag eller beslut till "medborgarnas önskemål", men den här gången verkar det inte vara det minsta aktuellt. Man kan undra varför?

Kommunalrådet fortsätter att fokusera på jävfrågan, fastän resten av hela samhället mera vill fokusera på olämpligheten hos den nominerade socialdemokraten. Och för att ytterligare få bort fokus på frågan, hänvisar hon till att borgarna bör sopa framför egen dörr innan de kritiserar socialisterna (henne?).  Skillnaden är dock att när KD:s nominerade representant upptäckte sin egen jävsituation direkt anmälde och drog tillbaka sin egen kandidatur till revisionen, men hos socialdemokraterna verkar det snarare vara så att nomineringen ska vara kvar, kosta vad det kosta vill.  Visst måste man även här fundera vad som ligger bakom den envisheten?  Och vem är det som egentligen ligger bakom förslaget till nominering, då även valberedningen ifrågasatte namnet? Finns det en dold agenda varför man driver en nominering som de flesta anser olämplig, eller hemska tanke; finns det en oskriven överenskommelse mellan berörda parter att så har ska det bli, oavsett konsekvenserna? Och i så fall, den stadigt återkommande frågan: Varför?

Ulla-Maj Andersson föreslår att borgarna ska sopa. Fast jag undrar ändå vilka kvastar som behöver användas, och som dessutom ska kunna tåla den historia som börjar få tydliga inslag av den alla värsta TV-såpa.

En kommentar

  1. fd Nordmalingsbo

    Såpa är mitt svar. Som vanligt där Ulla-Maj är inblandad blir det en såpa. Önskar att hon inte behövt växa upp m trasiga leksaker som liten, för jag har alltid tyckt att allt måste börjat i sandlådan. Själv va jag aktiv fritidspolitiker under 2år i Nordmaling men slutade pga just sandlådenivån hos vissa. God Jul

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.