Skyltstöld!

Först Stenmans konditori i Vilhelmina och nu Auschwitz "Arbeit macht frei" -skylten. Har själv varit där och det är ingen liten stålbit man stoppar i fickan och går iväg med… I Nederländerna roar sig folk med att välta smart-bilar ner i floder på väg hem från krogen, vad är det för värld vi lever i där inte ens konditorier går säkra?! Man hittade för övrigt en kringla intill ingången till Auschwitz så polska poliser är på plats i Vilhelmina för att undersöka om det finns ett sammanband mellan de två allvarliga händelserna. Trots mina påtryckningar om att få kommentarer för bloggens räkning har polisen varit förtegen i väntan på utredningens resultat.

Tror historien ytterligare häller vatten på kvarnen för vissa svenska fördomar gällande tjuvighet.

 

 

 

Man slutar aldrig att förvånas över destruktiva krafter och att innovationsförmågan till synes är oändlig, tänk om detta kunde användas till något konstruktivt?

 

 

OBS. Med all respekt för Auschwitz och nazismens offer.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Håkan Rombe

    Har själv varit och sett Auschwitz och den som inte blir berörd av det har alla skruvar lösa. I värsta fall far väl de försvunna skyltarna samma väg som pengarna i vår kommunkassa. D v s rakt upp i tomma intet. Nu skyfflas ytterligare 4-5 miljoner iväg eftersom flygbolaget vägrat rätta sig efter den situation bolaget befunnit sig i sedan jätteförlustarna blev kända. Vilket dess styrelse måste ha insett redan i början av 2009. Tygellöst, ansvarslöst. Vissa politiker är de dyraste kommunen upplevt sedan 1800-talet. Vi måste få in unga i politiken som kan ekonomi och kan räkna. En utmaning Jimmy!

  2. Jimmy Lindberg

    Svar till Håkan Rombe (2009-12-18 15:36)
    Jag vet att unga måste in i politiken, det är ett problem. Alla kritiserar hit och dit men är inte själva med och bestämmer. Vill man påverka, bli politiskt aktiv! Problemet är det homogena ”gubbpatriarkatet” som inte är öppna för nytänkande. Vilket är direkt skadligt för Storuman, viss förklaringsgrad har ändå argumentet eftersom det bevisligen är få unga folkvalda. Nu är detta en grov förklaring så avfärda gärna kritiken, men lite sanning innehåller den ändå. Jag borde bli politiskt aktiv, men det återstår lite formaliteter innan något sådant kan realiseras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.