Anna Anka

Diskuterade diverse ämnen med en kamrat på vägen ner till Umeå nu efter jullovet och vi kom in på tv-programmet Go’kväll där Jerry Williams gästat. Go’kväll handlar om en celeber gäst som bjuder till bords och väljer 4 gäster efter eget tycke, för att få till stånd intressanta samtal (döda, levande el. fiktiva). För att återgå till ämnet så valde Jerry att bjuda in Lenin och Stalin till bordet, kommunist som han är. Han hade någon utläggning om hur fint det klasslösa samhället skulle vara, men resonemanget föll naturligtvis platt för liknelser med utopitänk och verklighetens utfall.

Jag anser att folk visst får tycka vad man vill, så länge man är medveten om att människan är ond och egoistisk i grunden, samt att det är skillnad mellan utopi och verklighet. Tyvärr kan det konstateras att det finns för många drömmare som saknar förståelse för den verklighet vi lever i. 

Jag fick hursomhelst frågan vilka jag skulle vilja bjuda till bords, och svarade ungefär: Einstein, Da Vinci, Karl XII och Jesus. (Och konstaterade att alla förutom en måste lära sig Svenska först, men vilket samtal det skulle bli). Jag har dock hunnit ångra mig och vet nu två självklara: Gudrun Schyman och Anna Anka. Ja vi kan lägga till Jesus och Satan också men de skulle nog inte få en syl i vädret. Ojoj vilka hetsiga diskussioner som skulle föras. En och annan icke politisk korrekt mening avlöst med bomber av feministiska visioner utan slut. Jag tycker ofantligt illa om dem båda men konstaterar likväl att; "min fiendes fiende är min vän".

 

Etiketter:

6 kommentarer

 1. Mr Cool

  Jimmy, tror du inte Jesus kan föstå Svenska? Då är det ju helt meningslöst att läsa kvällsbön i Sverige!

  Min fästmö är djupt troende Katolik (jag har gått ur stadskyrkan) och när vi sist besökt Auschwitz så sa jag till henne ”hur kunde Gud tillåta att allt detta sker om han nu är så god”. Hon svarade att ”Gud kan inte påverka de dumheter som människor förorsakar”. Enfter en kort fundering så sa jag ”men varför ber du till honom varje kväll då han enligt dig inte kan påverka ditt liv”?

  Jag har även svårt att lita på religiösa politiker som tror på en ande. Bibeln och Koranen är sagoböcker

 2. Jimmy Lindberg

  Svar till Mr Cool (2010-01-03 13:27)
  Jag tror absolut inte Jesus kan svenska, inte ens om han hade bott i Sverige för 2000 år sedan skulle han kunna modern Svenska. Enligt teorin -ja, det är meningslöst att be på Svenska om man nu inte ber till GUD. Fanns Jesus annat än i fantasin snackade han väl hebreiska, där han vandrade runt i Jerusalem. Jesus dömdes väl till döden av kyrkan, det var ju bara Pontus Pilatus som verkställde domen. Man måste skilja mellan de två av respekt för andras religion, likväl som de får respektera vårt ställningstagande. Jag inte tror ett dugg på himmel och helvete, är ateist så det skriker om det.

 3. Mr Cool

  Jimmy, ber om ursäkt för mina bristande teologiska kunskaper. Men synen av knäböjande Katoliker frammumlandes böner inför en gipsstaty som skall föreställa Jesus förblindande mig. Man kan då bara gissa att bönerna måste vara förståeliga för mottagaren oavsett språk.

  Själv blev jag presenterad för mina blivande svärföräldrar och deras miner var bekymrade. Inte av det faktum att jag var utlänning och jämngammal med min blivande svärmor utan därför att de trodde jag var protestant. De var mycket lättade då jag talade om att jag ingen kyrka hade. Hellre en trolös än en djävla protestant m.a.o.

 4. Mr Cool

  Forts…annars så är den väsentliga skillnaden mellan dessa läror att man i den Katolska tron har en förvissning om ett liv efter döden. I den Muslimska tron så om man dör hjältedöden (spränger oskyldiga i luften) så får man som man tillgång till 54 oskulder i paradiset men jag har däremot aldrig hört någon beskriva vad kvinnliga självmordsbombare får. Kanske bara John Holmes vankas bakom pelarna?

  Men kyrkan har alltid krävt offer av medborgarna och bukmagade präster har över tiden skott sig. Min farfar tvingades bl.a. att utföra dagsverken på träkyrkan i Stensele.

  Evinrude = fina grejor

 5. Jimmy Lindberg

  Svar till Mr Cool (2010-01-03 16:14)
  Jag är väl ingen expert på teleologi heller, men ett och annat har man snappat upp i ”den kristna byn”. Kyrkan har förosakat mycket galet men i en tid när det mesta var annorlunda än nu. Att detta fortfarande händer i muslimska länder torde väl förklaras med att de befinner sig i den tiden fortfarande. Så, din farfar byggde Stensele kyrka, var han en av dem som samlade myrstackar? Hört att dem isolerade kyrkan med myrstackar, och att miljarder av myriader slingrade sig från myr-lagerbodarna. Är du säker att det inte var din farfars far? Var det inte 1886?

 6. Mr Cool

  Jimmy, jag har som du förstår ingen möjlighet att fråga farfar längre men ”dagsverken” kan ju även innebära underhåll. Farfar var smed i bygden och tillverkade även ett vattenkraftverk som producerade likström för belysning. När jag besökte platsen för många år sedan så var det faktiskt fortfarande i drift.

  Skandalerna inom främst den Katolska kyrkan duggar även idag tätt där gudfruktiga präster gärna använder ”Herdestaven” på småpojkar. Gamla ärkebiskopen K-G Hammars politiska uttalanden var främsta skälet till mitt utträde för kyrkan skall enbart ägna sig åt de ”lodrätta” förbindelserna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.