Malplacerad skoterhatare

Skoterkörning i Storuman retar "Storumanbo". Vad är det för nytt att det finns skotertrafik i skoterns mekka Storuman? Att skotrar låter är heller inget nytt, problemet verkar vara att skotertrafiken ibland pågår nattetid. Det finns inte så mycket att göra åt det, man kan ju inte förbjuda en ledsträckning endast på grund av några snorungar som missköter sig. Tydligen håller kommunen på med en utredning, undrar just hur denna utredning går till? Ska de sätta upp ljudmätare nattetid?

Personen i fråga verkar, enligt extern bedömare (mig), vara en uppenbar skoterhatare, varför ska man annars raljera över att man nästan blivit påkörd osv.? Jag tror ev. att detta kan ha fått till följd att "marodörerna" gasar på lite extra när de passerar just det huset. Som "foobar" kommenterade på VK handlar det om hur man är funtad som människa. Vissa vill gå runt och vara uppretade, det verkar vara deras livsbränsle. Hur kommer det sig att majoriteten av Storumanborna inte klagar medan vissa klagar för minsta lilla? Är skotrar det värsta man vet och om man dessutom är ljudöverkänslig finns det gott om platser i kommunen där det är dödstyst dygnets alla timmar. Jag tror boven i dramat är pensionen och all den fritid den ger, vad man gör av den är olika, vissa blir förbannade andra kör skoter.

Etiketter:

6 kommentarer

  1. kyrkkåtan

    Bor du på den gatan det handlar om? Tycker du sätter dig på höga hästar och talar om vad andra ska tåla och inte tåla. Slutsatserna är förolämpande och gränsar till förtal. Varför angriper du de drabbade människorna på det här viset?

  2. Marianne Johansson

    Men man kan inte bara rycka på axlarna åt sådana som missköter sin skoterkörning!
    Det drabbar i slutändan all oss som sköter oss!
    Det skapar nämligen bara nya förbud och föreskrifter!

  3. Kurt

    Problemet är ju att skoterkörning är efter gator å där har inte skotrarna nått att göra! sedan måste man använda huvudet även om man kör på leder där man får köra.

  4. Jimmy Lindberg

    Svar till kyrkkåtan (2010-02-11 09:39)
    Nej jag bor inte på den gatan det handlar om. Så jag sitter jag på höga hästar? Jag tycker att man kan konfrontera personerna som är ute och kör på natten på ett vänligt sätt. Tror personen på bättring av detta tillvägagångssätt? Jag vet inte vem personen i fråga är men jag kan tänka mig att en dylik person sticker ut i grannskapet. Bor man i ett samhälle får man acceptera viss liv och rörelse, sen är de som bryter mot lagen nattetid och kör på förbjudna ställen svåra att få bukt med. Slutsatsen att flytta till ett tyst ställe är väl inget fel på? Den är då svår att tolka som förtal…

  5. Jimmy Lindberg

    Svar till Marianne Johansson (2010-02-11 14:50)
    Nej absolut inte, men tycker du att det är rätt att kommunen stänger av leden bara för en handfull misssköter sig? Det kallas kollektiv bestraffning och kommer resultera i att kommunen får problem av rättshaverister i framtiden.

  6. Jimmy Lindberg

    Svar till Kurt (2010-02-11 16:58)
    En del av problemet är att det finns personer som kör efter vägar, ja. Det jag reagerade på är lösningen på problemet som var yrkandet att stänga av en befintlig led. Problemet handlar om vissa individer som oavsett vad de framför för fordon förstör för andra genom sitt idiotiska agerande. Vad kommunen hade kunnat göra var att förbjuda all skoterkörning inom tättbebyggt område efter klockan 23, varför kör man skoter mitt på natten? Är man så sugen kan man väl lasta skotern på släpvagnen och köra i obygden?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.