Ax men på tv4

Nja, efterblivna vet jag inte men helt klart på efterkälken, vilket blir extra tydligt när man ser efter. Ax men på TV4 är en skitserie, hur tänkte kanalen när de köpte rättigheterna för det programmet? Det är några amerikanska rednecks som avverkar precis som vi gjorde här i Sverige för 40 år sedan. Inget skämt, det landet är så sjukt efter på många punkter. Skulle vara kul att fara dit med Ponsse Ergon och Ponsse Buffalo king:en och visa hur fan det ska gå till. De har långstockar, kortvirkesprincipen har inte nått dit än… Helt sjukt. Sverige är världsledande vi är mycket effektivare än vad de någonsin skulle vara, här gör en man lika mycket som 10 "ax-men", men ändå är det svårt att få ekonomin att gå ihop för många skogsentreprenörer. Strejkdags?

Etiketter: ,

8 kommentarer

  1. olof

    Varför tittar du åt det hållet då när du försöker dig på billiga politiska lösningar. Du kan ju inte titta på det landet med bara ett öga

  2. The mountain nurse

    Du har helt rätt men det skulle kanske inte bli så bra tv om det handlade om en svensk kvalitets maskin som averkade hektar efter hektar utan problem ? jänkarna kan framställa vilket skitjobb som helst som häftigt och spännande.”dont miss next episode of street sweeper where Pablo has a cloes encounter with some dog poo on the sidewalk…will he get it done before his 3rd donut of the day ?

  3. Jimmy Lindberg

    Svar till fjällräven [email protected] (2010-03-12 08:46)
    Allt är inte i den storleken, de har gjort det där klippet enbart för det där var ett ordentligt träd. Men visst det går inte att använda våra bruksmaskiner i Sverige för att avverka redwood. Det går ju att överdimensionera och sen avverka… Tror de använder grävmaskinsskördare modell större där med, ur säkerhetssynpunkt är det ju hästängder än det där skuttandet från stock till stock. Kan inte rekommendera det där programmet till någon.

  4. Jimmy Lindberg

    Svar till The mountain nurse (2010-03-12 08:49)
    Ponsse är finskt, Men visst det kanske inte skulle bli bra tv, men ur informationssyfte skulle det vara bra, tänk alla verklighetsfrånvända som kanske tror att det är sådär det går till… Måste det göras ett tv-program om det? Är det några frustande 40 taggare hemma som tycker om det där vem gillar det annars? Nej, 1/10p. Jänkarna är speciella, någon som sett den där serien om lastbilar som kör 50 mil över isen.. Tänk er följande, man går in till en tv-produktionsbyrå och säger; jag vill göra en serie om stenålderslastbilar utan extraljus som kör 50 mil på is, låter det spännande? Svar??!

  5. Norrman

    ICE ROAD TRUCKERS(CANADA) OCH AMERICAN LOGGERS(MAINE) ÄR BÄSTA SERIERNA JIMMY!!
    AX MEN ÄR BRA MEN INTE LIKA BRA.

    Du har rätt iförsig om läget i Svenska skogsbranshen.
    Men klanka inte ner på Maskin och Lastbils program för det är ju det bästa som finns.

  6. Jimmy Lindberg

    Svar till Norrman (2010-03-12 20:37)
    Smaken är som baken. Maskinprogram på tv kan säkert bli sevärda om man anstränger sig som producent. Vad tycker du är det bästa med de två serierna då? Man kanske skulle kunna göra en liknande följetång bland svenska företag inom maskinkrävande brascher. Gruvor, skogsavverkningar, vägbyggen etc. Men spännande vet jag inte om det skulle bli, mänskliga faktorn är mindre framträdande i Sverige, vi har maskiner där man i USA verkar ha människor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.