Nytt parti i riksdagen i September?

Tror att Sverigedemokraterna kommer in i riksdagen efter valet den 19:e september, av flera anledningar. Dels är de en underskattad underdog som lockar till sig alla dessa mittenväljare som är missnöjda. Missnöjda med antingen den styrande alliansen som olyckligt ställts inför en finanskris och en recession (i vilken de handlar förvånansvärt förnuftigt),  eller med oppositionens Mona Sahlin som gör socialdemokraterna chanslösa i valet. Lägg därtill SD:s behandling i media som procentuellt (baserat på sin storlek) får mest uppmärksamhet av alla partier. Sen är det säkert många demokratiskyddare som fnyser åt reportrarnas behandling av demokratiskt valda ledamöter som de ändå är, 2,9% eller 271 122 personer röstade trots allt SD i förra riksdagsvalet.

Enligt Novus opinions undersökning, som senare Svenskt näringslivs krönikör Markus Uvell använde sig av, är det vanliga Svenssons och inte rasister som är i majoritet bland dessa väljare, många fattar tycke för partiet eftersom de vill ha hårdare straff mott förbrytare och krafttag mot brottslighet.

Har vi rätt att kräva en SD-fri politik? Går det hand i hand med vår demokratisyn, eller kan vi överge den eftersom de är "odemokratiska"? Hur står det egentligen till med vår etik och moral, gör vi undantag?

Jag anse ändå att det blir spännande i kommande riksdagsval, just på grund av att de kommer få en vågmästarroll och vem vill samarbeta med SD? -Ingen tänker du kanske, men jag är beredd att tro motsatsen, de är alla maktlystna partier och hycklare allihopa. Makten är de alla ute efter oavsett priset, om priset är att sitta och kompromissa med SD i 4 år tar de chansen, eller?

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.