VK bjuder på pizza för kräsna läsare

Idag möts man av nyheter som beskriver att nästan alla seniorer tänker rösta, det är glädjande nyheter och inget som jag kommer att orda om. Vad som däremot får mig att "nja:a" lite är att det även går att läsa att hälften av dessa kan tänka sig att byta parti. Jag tycker att det är skit samma att veta att de skulle kunna tänka sig att rösta på ett annat parti än de brukar, faktum är att de skulle kunna välja Capricciosa istället för Vesuvio när de står vid menyn men så är vi svenskar är ett vanefolk och vi ändrar inte så lätt på oss! Har man en dieselbil fortsätter man tanka diesel, man nöter ut skorna och köper likadana och kanske vanligast man håller sig till samma rätter när man går ut och man dricker samma öl. Men nu är ju politik mer nyanserat än öl och mer komplicerat än pizza… Men faktum kvarstår att många av de "analyser" som görs får mig att vilja göra just det, en pizza.

 

Etiketter: , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Lars Valler

  🙂

  När man läser statsvetarnas kommentarer, politikers analyser och tänker på att 10 % bestämmer sig sista dagen, timmen innan slaget så ja Jimmy, all denna info och desinfo om partitrohet, taktikröster och tillltro till kläder )( hur nu kläderna på en person ska kunna avgöra omdömmet ? ) skapar tanken om den gamla undersökningen om en apa kunde göra ett lika bra jobb som en börsanalytiker..

  ( för er som inte vet så klarade apan av att föutspå börsen lika bra men inte därmed sagt att apan klarar av politiken då aporna tenderar ha svårt med långbänkar )

 2. Jimmy Lindberg

  Svar till Lars Valler (2010-08-13 16:25)
  Yes, jag menar bara för man gör en undersökning på låt säga 1000 personer och med hjälp av inferens drar slutsatser om hela populationen är det inte signifikant enligt mig. Man vet att det inte är val på riktigt därför röstar man annorlunda och resultaten är icke-trovärdiga. Däremot kan man se tendenser och ev. missnöje. Over and out.

 3. Lars Valler

  jo, nog har jag grävt lite potatis, har flyttat lite jord mellan blonsterbänkarna men jag försår att du inte förstår att människan icke alena kan vara enkelspårik eller utan utmaningarna utav intellektuella mått så dan, inte ska du väl missunna oss ett par rader då du har så klart visat att din syn på svammel åro i kronor räknat medans jag personligen finner den som reklamen…. priceless

 4. Jimmy Lindberg

  Svar till Lars Valler (2010-08-15 01:16)
  Så länge svammel inte går ut över politiska beslut är det ingen fara, vad som försiggår här på bloggen är en annan sak. Vad Dan inte verkar förstå är att det finns mer under ytan, allt som sker handlar inte om versaler och gemener på den här sidan. Åtminstone jag har mer att göra, men det har väl säkert du med Lars?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.