Pensionärer bör rösta (M)

Eftersom det ligger i deras intresse. Pensionärerna som jag rest en varningens finger för tidigare blir allt fler. 😉 De lever ju inte enbart på kärleken utan på pensionen och den utbetalas av arbetarnas skattemedel. Det finns ingen konflikt här, vi unga har i sin tur levt av dem när de var arbetsföra och vi gick i skolan. Det är ett givande och tagande, problemet uppstår när det blir obalans t.ex. när gruppen som ska försörjas blir för stor. Då funkar systemet illa, varför man istället borde betala en egen försäkring för detta.

Vad jag vill komma till som jag annars effektivt hållit mig undan är att alla pensionärer borde rösta på moderaterna. Detta eftersom det goa partiet bedriver den bästa arbetspolitiken, och det är det bästa sättet att höja pensionen. Om fler jobbar så är det lönsamt för pensionärerna. Det sämsta för denna grupp är om tillväxten stagnerar, när fler jobbar stiger pensionerna därför bör man rösta på dem som bedriver jobbpolitiken bäst!

Vad funderar du då på? Se till att fler kommer i arbete och se till att fler jobbar längre.

Antalet arbetslösa var i slutet av juni månad: 488 000 personer, vilket är en förändring på –2,9% jämfört med samma datum föregående år. Det går åt rätt håll, situationen förbättras.

 

Etiketter: , , ,

24 kommentarer

 1. V - Pensionär

  Vad fn menar du ? Du reser ett varningens finger för att allt fler pensionärer skall försörjas och som tar pengar från arbetarnas skattemedel, en obalans som skall åtgärdas med privata pensionsförsäkringar.
  Du förnedrar alla pensionärer som under ett långt liv själva tjänat ihop sin pension. Din M-ideologi är både kränkande och motbjudande.

 2. Jimmy Lindberg

  Svar till V – Pensionär (2010-08-19 10:09)
  Jag har rest ett varningens finger i ett tidigare inlägg. Obalansen är den demografiska. Men det lilla som återstår har du uppfattat rätt.

 3. Jimmy Lindberg

  Svar till John (2010-08-19 10:55)
  Du får gärna dela med dig av din arbetserfarenhet. Baserat på din kommentar skulle jag gissa på brunnstömmare. Tack för din kommentar

 4. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

  Fy och usch Jimmy! Nåt annat finns inte att säga om ditt inlägg!
  Ja, förutom då att brunnstömmare behövs i vårt samhälle, se till att få dig ett lika viktigt jobb själv den dagen du slutar skolan!

 5. Jimmy Lindberg

  Svar till Marianne Johansson Bygget Mosekälla (2010-08-19 12:06)
  Om mitt inlägg eller min kommentar? Brunnstömmaren som kommenterade mitt inlägg fick tillbaka med samma medicin 😉

 6. Jan Nilsson

  Tack för ditt både humoristiska och konkreta inlägg. Det blir fler och fler som förstår sambanden mellan dagens och morgondagens ekonomi och pensionerna. Risken är att många pensionärer skulle få en kalldusch om Ohlyansen skulle vinna. Risken är stor att bromsen skulle slå till hårt om de skulle få chansen att göra alla RUT-arbetare arbetslösa, höja alla transportkostnader rejält och göra arbetslinjen till ett minne blott. Med mera.

 7. Jimmy Lindberg

  Svar till Jan Nilsson (2010-08-19 12:54)
  Bra att någon kan läsa nyanserat och har ekonomiskt sinnelag, hoppet är inte ute. Fick Ohly styra utan begränsningar skulle vi tvingas inrätta fattigstugorna igen. Jag säger inte att alla som röstar på röda partier saknar dessa förmågor men prioriteringar och förståelse för konsekvenser är underutvecklade. Jag kunde ju under förra regeringen se konsekvenserna detta hade på lång sikt för Sverige och hurvas…

 8. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

  Moderat politik när den är som bäst!
  Man ska köpa dyra försäkringar i stället för att solidariskt ta hand om varandra!Detta ökar klyftorna i samhället, bra för de rika, men inte lika bra för de mindre välbeställda……Det gäller att se helheten!När det gäller trasportkostnader är jag inte överens med de röd/gröna, därför att jag bor där jag bor, å andra sidan höjde alliansen också skatten på besin….
  Men varför ska man avskeda alla RUT anställda? låt dem städa våra smutsiga sjukhus istället!
  Moderaternas jobbpolitik fungerar! Så länge man inte är arbetslös

 9. Jimmy Lindberg

  Det finns ingen enkel formula för tillväxt och välstånd. Alla måste tillföra på sitt sätt, alla måste jobba, det är svett som byggt det här landet och det är det som ska rädda oss nu. Folk som röstat (S) i 40 års tid har börjat inse att detta inte längre är bra för vårt land. De frågor som det partiet drivit är passe, det samhälle som fanns då har upphört. Under flertalet år har antalet arbetade timme/person minskat i vårt land, vi har halkat efter i bnp/capita och studieresultaten gått ner. Inte löser man det med bidrag, omhändertagande av individer och förslappande. Nej, rättning i leden!

 10. Jimmy Lindberg

  Svar till Marianne Johansson Bygget Mosekälla (2010-08-19 13:25)
  Du vill väl antagligen bara väl… Försäkringsförslaget kom ur situationen där 1/3 ska börja försörja 2/3 av befolkningen. Detta måste lösas genom att du antingen jobbar 16h/dag eller att gamla Agda får sin pension halverad framöver. Det här är verkligheten, det finns inget trollspö och ingen sedelpress annat än i Ohlys inflationsdrömmar.

 11. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

  Fattigstugorna fanns på den tiden då vi hade Moderat styre i Sverige!
  Sveriges budgetunderskott och finanser har väl aldrig varit så goda som under oppositionens regeringstid!
  Jimmy, jag drar också ofta på munnen när jag läser dina bloggar, men antagligen av en annan anledning än dina partivänner!Din människosyn är dock ingenting man drar på munnen åt!

 12. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

  vem är det som säger att vi inte ska arbeta??
  Det är klart att vi ska arbeta!
  Men det måste finnas arbeten att gå till!
  Om man varit arbetssökande så vet man att det tyvärr inte alltid är så lätt att ”skaffa” ett jobb!
  Det är inte så att ALLA arbetslösa bara är lata och vill leva på max 9600 kr/mån!
  Att gå arbetslös sänker människor psykiskt!
  De som nu verkligen är lata och vill leva på bidrag går enkelt att komma åt i de system vi haft, så sluta hacka på folk som har det svårt nog ändå!

 13. Jimmy Lindberg

  Svar till Marianne Johansson Bygget Mosekälla (2010-08-19 13:44)
  Hör vad du säger, under oppositionens regeringstid. Det finns inget sådant begrepp opposition är motsatsen till de som styr. Jag är inte medlem i något parti, men jag röstar på ett visst parti som gjort det bättre för oss som vill det här landet väl. Man måste ha Sveriges väl före de svagas väl annars går det utförs. Genom att ha tillväxt har man mer pengar till andra åtgärder och stöd. Det måste alltid komma i första rummet! Alla ni som tycker motsatsen har en märklig människosyn.

 14. Jimmy Lindberg

  Det hade ju varit bättre om alla bidrag blivit löner, det hade lett till fler offentliga arbeten. I den bästa av världar hade ingen behövt vara arbetslös det handlar mer om vad man gör under tiden som arbetslös. Man bör 1) fundera kring vilka jobb som är ute och vilken utbildning man har. 2) Flytta dit jobben finns. Det system vi haft skulle inte förändrats om det fungerade ”bra”. Man behöver bara fara till vissa områden i umeå eller här i övik för att se godagspiltar som av förunderliga anledningar får ihop ekonomin genom att inte göra något alls.

 15. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

  Trodde att du förstod att jag med oppositionen menade den nuvarande oppositionen som då hade regeringsmakten, förlåt om jag var oklar!
  Jimmy jag tycker inte att alliansen med Moderaterna i spetsen vill det här landets bästa, jag tycker att de vill de rika människornas bästa! Jag tycker att man har en mycket cynisk människosyn och att man sparkar på de som redan ligger! att anta att alla som går arbetslösa och sjukskrivna är lata ”godagspiltar” är att kränka människor, och inte vilja se sanningen!
  Vad vet du om hur alla som är arbetslösa eller sjuka lever och kämpar för sin vardag?

 16. Carl

  Dom Rödgröna säger att Borgarna gjort det svårare att få A-kassa men det är ju fortfarande för enkelt att lura till sig bidraget då man kan driva jordbruk ,neka jobb och fortsätta stämpla!

 17. Jimmy Lindberg

  Svar till Carl (2010-08-22 18:54)
  Det ska vara svårt att få A-kassa. Det ska inte gå att utnyttja ett ”tillåtande system”. Det är dock ett problem att de som är sjuka på riktigt hamnar mellan stolarna. Men man jobbar på att förbättra systemet. Som frisk ska man inte kunna välja, man ska arbeta inte gå på bidrag. Det behövs stimulanser och attitydförändring i ett långt perspektiv. Men det måste också erbjudas jobb. Något som många dock fått om bakfoten är att man får jobb, man tar sig jobb genom att visa framfötter och vara driven.

 18. Carl

  Har just kommit hem från mitt jobb innom turistbranchen och retar upp mig på att en ”sjukpensionär” 44 år sitter o kör taxi hela tiden.Hugger ved o säljer till norrmän men kan inte jobba för ryggont!Som skattebetalare blir man ganska förb…. Hoppas Alliansen vinner i valet så att våra skattepengar går till våra barn o gammla i stället för fuskare som dom rödgröna månar om.

 19. Gunnar Andersson

  jasså du studenten, du tycker att tillväxten gärna kan ske på de svagas bekostnad… du skall ändå ha en eloge för att du vågar (är ung och dum nog ? )att säga vad du tycker. och visst det ligger mycket i det du skriver. om man offrar tillräckligt många ”ovärdiga individer” så kan det gå så väl för landet att det nästan får världherravälde ,för visst är det Hitler som är din förebild ?

 20. Gunnar Andersson

  Carl (?)om man kör taxi hela tiden räknas nog det som jobb och om man vill hugga ved på sin fritid så är det tillåtet. om du mot förmodan har bevis att denne 44åring får ut pengar från vår gemensamma färsäkringskassa genom fusk tycker jag att du skall anmäla detta dit och inte sprida rykten.Skattepengar från alliansen till barn och äldre ? skojar du,våra skattepengar andvänder dom till att göra det billigare för höginkomsttagare att anställa hushållerskor, lämna skjortorna på kemtvätt eller att låta någon annan gå ut med hunden.om du vill ha mer till barn och gamla, rösta rödgrönt.

 21. Jimmy Lindberg

  Svar till Gunnar Andersson (2010-09-07 00:46)
  I en demokrati olik den som Hitler styrde är det okej att yppa sina åsikter. Har du ett problem med detta? Jag tycker att du ska lugna ner dig. Tillväxt har aldrig berott på de svaga, de tillför aldrig, tillväxt sker inte på någons bekostnad men den kommer ur hårt arbete om du inte håller med om det tycker jag att du borde ha studerat i alla fall någon bok eller observerat verkligheten ett slag. Jag kan bara beklaga, man jag håller abslout inte med dig om att en tillgång till bidragssamhället lyfter vårt land.

 22. Jimmy Lindberg

  Svar till Gunnar Andersson (2010-09-07 01:01)
  Så att de rödgröna kan premiera stockholmare med tunnelbanebiträden, så att bidragssystemet stärks på samhällets bekostnad och så det blir otydligare koppling mellan arbete och välstånd. Sverige tillhör fortfarande de länder med högst skattetryck i världen, du verkar anspela som att det under denna mandatperiod fundamentalt förändrats? De yrkegrupper du nämner har gått från att vara svartjobb till att bli vita. Det är ett viktigt led i att avkriminalisera den sektorn. De rika du nämner består av majoriteten av de som arbetar och gör rätt för sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.