30 sekunder Storuman

Efter att ha granskat storumanpolitikernas 30 sekundersklipp kan jag kostatera att det var stor spridning gällande kvalitet. Vissa hade förberett sig och andra inte, hur det ska vara med det kan man säkert tvista om. Jag kan tycka att det bör vara kristallklart vad det är man vill arbeta för, men det kan ändå vara klokt att skriva ner och ta tid på formuleringen så man optimerar sina 30 sekunder. Jag tänker inte hänga ut de sämsta men jag tänker lyfta fram de som gjorde bra prestationer.

Veronika Håkansson – Pratade om moderaternas vision i kommunen men också om hur man ska nå upp till målen. Jag skulle ha sett att hon utvecklat lösningen där hon diskuterade vikten av dialog mellan det offentliga och näringslivet. Överlag var det en välplanerad och effektiv presentation som dock innehöll visst valfläsk. Jag tror man tjänar på att vara mer konkret. (4/5)p

Gunilla Lundgren – Pratade i "vi vill meningar" som visserligen är mottagliga för publiken men som är tydliga prioriteringar och som innebär att man väljer bort. Hon gav besked men levererade inga visioner om hur hon ser kommunen i framtiden. Effektivt men aningen "rabblande". Den höga poängen trots att hon säger sig vilja jobba för ungdomsarbetslösheten!! (4/5p)

Johnny Holmgren – Använde tiden väl, pratade speedat och fick mycket sagt. Mycket av tiden lades dock på presentation av han som person vilket kan ifrågasättas. Jag tycker att han skulle ha fokuserat mer på vad han vill och hur han vill. Kul med en ny politiker med ena foten i yrkeslivet och andra i politiken. (3/5)p

Erik Abel Ejderud –  Måste tuffa till framtoningen för det han säger här är faktiskt viktigt, han säger vad han vill satsa på och varför det är viktigt och jag köper det. Ex att stimulera utbildning som ligger i linje med efterfrågan och som ger jobb i kommunen. Utan detta försvinner ungt folk från kommunen och befolkningstappet ökar. (3/5)p

De övriga har avfärdats antingen på grund av skakiga framträdanden, innehållslösa prestationer, enbart personbeskrivning eller valfläsk utan utveckling.

Jag ser ett problem som beror på VKs val av politiker. Då de väljer en person per parti pratar de för partiet och då man valt två politiker från samma parti blir det snarare personbeskrivningar vilket jag tycker försvårar en jämförelse.

Är det något som utelämnats, något de borde berört men som utelämnats?

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Peter Åberg (S)

    Det är inte VK som valt vilka som skulle framträda. Alla fullmäktigeledamöter var erbjudna möjligheten att vara med.
    Tyvärr verkar det som om många, även jag själv, inte hade möjlighet att vara på plats den dag och tid som erbjudits.
    Man åker nog inte 26 mil från västra kommundelen (med eventuellt inkomstbortfall) för 30 sekunder eller som i mitt fall 20 mil och med ett annat viktigt möte med en person som flugit upp från södra Sverige till Lycksele.
    Sedan kan jag tycka att 30 sekunder är i minsta laget för att få något sagt om man inte är en fullfjädrad retoriker.

  2. Jimmy Lindberg

    Svar till Peter Åberg (S) (2010-09-07 12:12)
    Så sant, jag skulle hellre ha velat se 10 minutersinslag där man givit instruktioner på upplägg en del med personlig presentation och en del med visioner samt en del med måluppfullelse och prioriteringar. Man skulle ha kunnat spela in dessa själv och skickat till VK för redigering. Dessa 30 sekunder är betydelsefulla för det är sällan man får höra eller se några uttalanden från storumanpolitiker annat än när kommunalrådet tar till orda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.