SSU i Storuman och valet rent generellt

Apropå: http://www.vk.se/Article.jsp?article=375385&category=390

SSU i Storuman, nu har det hänt! Detta kräver en motreaktion. Storumans skarpaste hjärnor har förvisso funderat en längre stund kring detta, en revolt i det tysta. Därför önskar jag ibland att man kunde dela på sig likt en cell. När jag läser nyheten undrar jag om SSU Storuman utarbetat något program och hur de tänker förhålla sig till kommunalpolitiken? Jag skulle älska om de tordes blogga här. Ofta är ungdomspartierna "ständiga-remissinstanser" till moderpartiet. Dvs. När socialdemokraterna beslutar något kommenterar ungdomspartiet om de inte anser att den förda politiken ligger i linje med socialismen. Det skulle bli oerhört intressant att se den utvecklingen, socialdemokratisk kommunalpolitik i Storuman existerar nämligen inte.

Detta kan vara ett tillfälle för de tre att diskutera politik i ett större perspektiv. Alltså genom regionala och nationella konstellationer.

För övrigt är jag skeptisk till "GAME OVER" (Reinfeldt), (som deras t-shirtar proklamerade) jag tror snarare att det blir ett katastrofalt val för de rödgröna. All logik och förnuft pekar åt det hållet. Jag har dessutom varit och dragit mitt strå till stacken, gör det du med. Det ska bli intressant att se hur det blir med röda-partiet under andra mandatperioden i opposition, antar att många namn förvinner tills nästa val, speciellt ett.

Ta i trä…

PS. Lycka till tjejer! Kul med nya ansikten.

Etiketter: , , ,

8 kommentarer

 1. Johannes

  I en nation där intresset för partipolitiken avtar, framförallt bland unga. Då är det väl ett mycket trevligt initiav dessa ungdomar tagit. Det måste vara ett positivt tecken för Storumans kommun och det politiska engagemanget i byn. Hoppas inte att de låter sig nedslås av valutgången nu i höst.

  Jag håller med dig ang. tröjorna men det är väl lite ungdomsförbundens grej. En extremare variant av moderpartiet. Personligen har det aldrig lockat mig.

 2. Mr Cool

  Ledsen Jimmy men Valler är nog fullt upptagen med det tunga arbetet i Studiecirlkeln Storumans Framtid där smått geniala konklusioner och ideer kläcks. Som den här ”För att utföra ett bra jobb, behövs rätt information i god tid innan arbetet påbörjas”.

  Jo, det hävdas på fullt allvar att vuxna människor på kvällstid har kommit fram till dessa häpnadsväckande formuleringar. NU tror jag på Storumans framtid men då måste den här typen av aktörer bort från den politiska arenan.

  Vallers skröna om ”giriga” styrelseledamoter på Facit och lögnen att företaget gick i konkurs frodas också….SUCK.

 3. Jessica Sundström

  Kul att du tar dig tid att skriva om vår nybildade SSU-klubb. Det började för kanske en vecka sedan efter att jag varit i kontakt med ombudsmannen för SSU i Västerbotten. Han tyckte det vore roligt om vi kunde dra igång något här i Storuman. Efter det fick vi snabbt hjälp av Bogge, en man med enorm drivkraft! På Måndagen bildades SSU klubben med mig och min syster Rebecca inom en dag hade vi värvat Madde och nu är vi drygt 8medlemmar.

  Vad jag vill ha sagt är att detta är ett eget initiativ och inte S-föreningens. Vi har fått hjälp men arbetar hårt på egen hand. 🙂

  /Jessica

 4. Jimmy Lindberg

  Svar till Jessica Sundström (2010-09-09 22:03)
  Jag önskar er lycka till, jag tycker att det är kul att något sådant här händer i Storuman. Brukar blogga om bristen av er vara. Synd bara att ni inte företräder ett annat parti, men efter några år kanske det blir ändring på det. 😉

 5. Jimmy Lindberg

  Svar till Mr Cool (2010-09-09 19:46)
  Valler är beläst men inte en logikens man. Dessutom har han anammat typiska rödgröna urban legends som att alla företagare är eller blir miljonärer vars leverne måste begränsas med skatter, avgifter och byråkrati. Det handlar om att alienera sig från dessa människor och måla upp ett vi och dom förhållande då man snarare skulle göra tvärtom. Företag, företagsledare och styrelser är av godo. Under min praktik diskuterade vi vikten av professionalisering av företagarbranschen där vikten av styrelser är stor. Vi måste hindra att företag upphör när VD och ägaren slutar.

 6. Jimmy Lindberg

  Svar till Johannes (2010-09-09 19:02)
  Jag håller med, tycker det är på tiden. Jag hoppas detta får andra ungdomar att ta steget. Det finns väl medel att söka för denna verksamhet om inte annat borde nog de flesta partier i Storuman tänka på återväxten.

 7. Lars Valler

  Korrekt ska det vara : Jag är inte medlem i storumans socuialdemokratiska förening, jag är heller inte i tron att alla företagare är miljonörer vilket jag tidigare has sagt i min blogg,, men likt att det finns dåjiga äpplen i somliga tunnor finns det dåliga företagare.. och studicirkeln som kommit på tapeten var en fingerfisning till somliga att det finns andra som vill och kan men avslutates för länge sedan vilket somliga tycks missat men det fövånar mig inte.
  Jimmy har rätt i en sak vi behöver fler ungdommar som engagerar sig, och vi behöver fler som stå upp och säger ifrån.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.