Var åttonde har redan röstat!

Enligt val.se har 771,399 stycken av Sveriges 7,033,019 röstberättigade redan röstat vilket är en ordentlig ökning förtidsröstande sedan förra året. Det innebär alltså att var tionde eller 11 % redan har röstat. I själva verket förutsätter de siffrorna att alla röstberättigade kommer att rösta, men jag tror att vi kanske hamnar på 80% valdeltagande i årets val (81,99%, 2006, 80,11% 2002). Med det som sanning har alltså var åttonde redan röstat!

Varför det är så pass många förtidsröster i år kan bero på att antalet förstagångsväljare är högt:

2010  –  497 417 st

2006  –  432 273 st

2002  –  384 093 st

Jag tror att unga väljer att förtidsrösta i högre grad än äldre som kanske håller hårdare på traditionen att rösta på valdagen.

– Gå till valurnan och för Sveriges väl befäst Alliansens seger i riksdagsvalet 2010.

Over and out.

Etiketter: , ,

8 kommentarer

  1. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

    Ja, gå och rösta bort en allians regering som har ökat arbetslösheten och klyftorna i Sverige!
    Rösta bort girighet och cynism!
    Och rösta röd-grönt för ett humanare Sverige där ALLA människor är värdefulla!

  2. Jimmy Lindberg

    Svar till Marianne Johansson Bygget Mosekälla (2010-09-13 00:41)
    Alliansregeringen har inte ökat arbetslösheten, vänta tills det är högkonjunktur innan du jämför, siffrorna förbättras hela tiden. Här i Sverige är alla människor värdefulla och därför behövs varenda en i arbete. Alla kan av olika skäl inte arbeta 100% och därför måste möjlighet ges för även dessa att dra sitt strå till stacken genom anpassade anställningar. Folket bestämmer vad som är ”rätt” varje dag nu och fram till den 19 genom sin röst i valurnan.

  3. Marianne Johansson bygget Mosekälla

    Lyssnade på en intervju med Ulf Grape M i Västerbottens radion förra veckan den var jätte bra!
    Långtidsarbetslösheten ökar, och den här Regeringen ägnar sig åt att jaga sjuka och arbetslösa istället för att stimulera jobben!

  4. Jimmy Lindberg

    Svar till Marianne Johansson bygget Mosekälla (2010-09-13 12:37)
    Återigen, det är inte orimligt i en lågkonjunktur. Det är fråga om en transition från bidrag till arbete. Regeringen jagar inte sjuka de stimulerar jobb om det är någon som ”jagar” sjuka är det försäkringskassan. Men det är fel ordval de försöker få dem att komma ut i arbete, arbete på deras villkor.

  5. Jimmy Lindberg

    Svar till Marianne Johansson bygget Mosekälla (2010-09-13 12:37)
    Det finns bara ett arbetareparti det är moderaterna. Ifall du missat det hölls det till och med en omröstning här på vk (i röda Västerbotten) där man ställde frågan. En majoritet röstade att Moderaterna var det sanna arbetarepartiet.

  6. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

    Försäkringskassan har fått sitt tydliga uppdrag av Regeringen!
    Kan inte se hur man ska kunna skapa jobb genom att utförsäkra folk och belasta kommunerna med ännu fler i försörjningsstöd?? Av 486 utförsäkrade fick 41 jobb!
    Nej, det här håller inte!
    Ja, Moderaterna har verkligen lyckats med sin marknadsföring, bättre än någon annan! Jag beundrar dem där! De har lyckats få folk att tro att det är nåt ”nytt” med dem, men det är precis samma gammla giriga Moderater som sänkt skatterna till de rika på fattigt folks bekostnad i alla tider!

  7. Mr Cool

    Marianne, kolla här….

    http://www.dn.se/ekonomi/avslag-pa-sjukskrivning-h- ar-fordubblats-1.719843

    ”Förra året fick nästan 20.000 personer avslag från Försäkringskassan på sin sjukskrivning. Det är läkaren som gör bedömningen men Försäkringskassan som bestämmer. Antalet avslag mer än fördubblades förra året och hos länsrätterna skjuter antalet överklagade ärenden i höjden.”

    Är det någon som blir upprörd över att FKs läkare, som inte ens träffar personerna, kan häva sjukvårdens läkares beslut? Artikeln är dock publicerad i Februari 2006 – då styrde Sossarna!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.