Hål i den rödgröna budgeten!

Konkreta exempel på problematiken med Rödgrönas penningpress-politik. Anders Borg svarade på läsarnas frågor i förmiddags och kommenterade följande:

"Anders Borg: De rödgröna har ett budgethål som sammantaget uppgår till minst 20 miljarder kronor. Det är allvarligt och reser frågan om vilka vallöften de kommer tvingas svika eller vilka skatter de kommer att tvingas att höja ytterligare.

De rödgröna har en rad beräkningar som inte överensstämmer med de beräkningskonventioner som används på finansdepartementet. De har t.ex. angivit bruttosiffran för bensinskattehöjningen, utan att ta hänsyn till att dessa kostnader till viss del är avdragsgilla för både hushåll och företag. De har inte heller beaktat att staten är stor ägare till vattenkraft (45%) och kärnkraft (50%), vilket naturligtvis gör att nettointäkterna blir lägre från deras energiskattehöjningar. De har inte tagit hänsyn till att kilometerskatten, som är påtagligt mer komplicerad än vägtullarna, kostar ca 1 miljard att administrera. På samma sätt har de bara anslagit medel nog att några tusen av de som hundratusentals som arbetar deltid ska få rätt att arbeta heltid.

Beräkningsproblemen fortsätter på ungefär samma sätt med en lång rad olika poster och sammantaget summerar dessa beräkningsfel till 20 miljarder kronor. Det är viktigt att påpeka att de rödgröna inte i sak ifrågasatt någon av de beräkningsfel vi påtalat i sak. De har ifrågsatt att vi angivt att de kommer ta bort nedsättningen av SGI. Då bör det påpekas att det knappast är vi som är ansvariga för att de rödgröna beskrivit sin politik på ett otydligtsätt och därtill är det nödvändigt att tillföra 1,6 mdr för att deras mål om att 80% av löntagarna skall få 80% i ersätttning ska stämma. Hela rapporten finns tillgänglig på moderaternas och alliansens hemsidor. "

Det är tack vare personer som Anders Borg som Alliansen rycker ifrån de Rödgröna. Hemska tanke med Tomas Östros, Mona Sahlin och Ohly vid spakarna, ni som fortfarande kan förhindra detta gör det!

 

Se dessutom klippet nedan:

http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2112239/har-ar-moderaternas-affischkupp-mot-socialdemokraterna

Nu gäller det, glöm därför inte att påminna dina vänner om att gå och rösta – på Moderaterna!

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

    Som du säkert är medveten om Jimmy, så bestrider de röd/gröna dessa påståenden, och jag vill påminna dig om att Sverige har haft en röd regering tidigare, där både Mona Sahlin och Tomas Östros ingått, och då har man tagit Sverige från borgerliga underskott till överskott i Sveriges budget!
    I en röd/grön regering kommer det således att ingå väl meriterade politiker för att styra Sverige, och den ekonomiska politiken på ett ansvarsfullt och säkert sätt, utan att öka klyftorna ännu mer i vårat samhälle!

  2. Jimmy Lindberg

    Svar till Marianne Johansson Bygget Mosekälla (2010-09-17 15:59)
    Och när var det Marianne? Under nittiotalskrisen! Tror att Alliansens kommande mandatperiod (hoppas) till och med kan få tvivlare som dig att ändra uppfattning. Så många ”rödgröna” drar nämligen det exemplet. ”Men under nittiotalet fick sossarna ta över efter borgarna…”. Jag anser inte att dessa människor är vare sig lämpliga eller meriterade. Det enda de har i ryggsäcken är till last för dem. Men du är berättigad till din egen åsikt!

  3. Jimmy Lindberg

    Det finns till och med Socialdemokrater och LO (i en undersökning) som har mer förtroende för Reinfeldt och Borg än Sahlin och Östros. Varför måste man alltid prata om andras politik istället för sin egen? Östros är expert på att hugga på politiken trots att han i grunden vill samma sak vilket leder till flata angrepp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.