Djurplågare dödade 17,000

17,000 minkar har i Skillingaryd, Småland släppts ut. Det är djurplågeri och skadegörelse utan dess like, dessa djur kommer gå en garanterad död till mötes. Flertalet blir överkörda andra dör av undernäring, dessutom kommer de skada andra djur exempelvis blir fågellivet hårt drabbat när dessa krabater gör allt för att överleva. Oavsett vad man anser om pälsindustrin är detta fel tillvägagångssätt. Om man vill skada ägaren ekonomiskt tror man fel för denne drabbas oftast inte eftersom han har försäkring. Tror heller inte att folk reagerar positivt över en sådan här nyhet. Jag har själv varit med om att se resultatet av dessa "välgärningar", fick tvätta mink av bilen. Det enda man kan göra är att avstå från att köpa päls och påverka lagstiftning och kulturer i samhället. Exempelvis säger en djurrättsgruppering i USA (om en liknande incident) såhär:

"the anti-fur group Respect for Animals, formerly Lynx, has branded the incident a public relations disaster in a war it was winning.

This is a disaster, I can’t believe anyone seriously involved in the campaign against the fur trade would be involved in this.

It’s a disaster for the campaign, and it’s a disaster for the mink, which will be shot or run over in huge numbers."  Källa http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/148420.stm

Dessa naiva människor har nu kostat samhället en massa pengar helt i onödan, har de inte släppt ut en massa mink förut och sett att den sortens aktioner inte har någon effekt. Tycker att minkfarmare borde vidta skyddsåtgärder. Förslagsvis 1) Stora elaka hundar. 2) Höga elstängsel utan varningstext. Hur vore det om dessa människor gjorde någon nytta istället för att dagdriva och förstöra?

En plågsam död eller frihet?

Fri men platt…

Etiketter: , ,

2 kommentarer

 1. Peter Åberg

  ”2) Höga elstängsel utan varningstext.” skriver du. Vilken typ av elstängsel menar du??

  Stöder inte på något vis dessa djurrättsaktivister. Detta är metoder som inte hör hemma i ett demokratiskt samhälle och som jag dessutom tror är kontraproduktiva när det gäller att stoppa uppfödning av pälsdjur.
  Aktivisterna förmodas vilja stoppa djurplågeri men tar sig själva rätten att på detta sätt låta tusentals minkar dödas och skadas i trafiken och andra att långsamt svälta ihjäl.

 2. Jimmy Lindberg

  Svar till Peter Åberg (2010-10-06 07:23)
  Håller fullständigt med, jag vet inte vilken typ av elstängsel det finns. Men här vore det lämpligt med ett starkt elstängsel så när de sätter avbitartängerna i gallret kryper de ur sitt eget skinn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.