Kommunbudget i schack

Det är den om man ska tro vk.se. Tydligen går kommunen flera miljoner plus vilket är förvånande, ska gå igenom årsredovisningen när jag känner mig lässugen. Jag brukar kritisera kommunen så fort det är något jag inte håller med om eller retar mig på. Därför är det inte mer än rätt att berömma när det går bra, vilket är fallet nu. Det finns säkert hål att fylla men jag tycker att man alltid ska sikta på att ha ett marginellt överskott. Tummen upp!

Etiketter: ,

4 kommentarer

 1. Håkan Rombe

  Man kan inte bedöma en kommuns verksamhet enbart utifrån resultatet i resultaträkningen. Det visar i stort bara hur nämnder och styrelser hållit sin budget. Kassalikviditeten var i april under 1,0. I september hade den ökat marginellt till 1,13. Alltså ett läge då leverantörer drar öronen åt sig då det gäller företag. Året är inte slut och åtminstone en nämnd riskerar underskott på 3-4,5 milj. Det stora flygunderskottet ska tas igen under 2011-2013. Hur har sparandet 2010 påverkat verksamheterna? Hur har soliditeten förändrats? Klarar kommunen löneökningarna 2011 utan personalminskningar? Etc.

 2. Marianne Johansson Bygget Mosekälla

  Ja, kolla riktigt noga Jimmy!
  För beskedet till nämnderna är såvitt jag kan förstå minskade budgetramar och tuffa besparingar! Kanske hotas tom enheter till nedläggning!

 3. Jimmy Lindberg

  Svar till Håkan Rombe (2010-11-16 10:56)
  Nej absolut inte men kommunen måste ju ändå gjort nödvändiga nedskärningar eller försäljningar för att komma på fötter, vi får väl se vid årsslutet istället. Synd att offentliga sektorn bitit sig själv i svansen och påskyndat befolkningsminskningen genom att tvinga fram besparingar genom irrationellt beteende.

 4. Jimmy Lindberg

  Svar till Marianne Johansson Bygget Mosekälla (2010-11-16 10:58)
  Det är väl inget märkvärdigt? Har man blåst pengarna på ett håll måste de tas igen på andra håll. Det är väl rimligt att gamlingar i åldringsvård får svälta in pengarna kommunpolitiker satsar på hasardspel?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.