Världens godaste!

Banoffe

200 g digestivekex
150 g rumstempererat smör
1 burk kondenserad mjölk, sötad
2 dl grädde
3 bananer
1 dubbeldajm

– Ta bort pappret från den kondenserade mjölken och lägg hela konserven i en kastrull. Var noga med att vattnet hela tiden täcker burken. Koka upp och låt sedan småkoka ca 2-3 timmar.
– Finsmula digestivekexen och blanda med smöret. Tryck ut till hård botten i en rund form med löstagbara kanter, kyl av ute.
– När mjölken/kolasåsen kokat klart, kyl i kallvatten innan den breds ovanpå bottnen.
– Skiva bananen och lägg skivorna på kolasåsen. Spara några till toppen.
– Vispa och bred på grädden.
– Garnera med de återstående bananskivorna och ex. krossad dajm.

 

Brukar hylla kladdkaka men jag kan verkligen gå i god för kicken denna erbjuder och koman som infinner sig efteråt! Har ätit banoffe utan banan och ibland med hallon, gör som du vill. Kommentera gärna vad du tyckte 😉

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.