Använd borste och skrapa

Hur många är vi inte som borstar bort snö så att vi just får upp bildörren och sedan skrapar framrutan och sidorutorna för att sedan köra iväg förvissad om att det kvarvarande blåser bort eller att motorvärmen töar huven? Säkerligen många, jag kan väl erkänna att jag slarvat vid enstaka tillfällen eftersom man måste bli tagen på bar gärning för att få straffet sitt…

Nu när vi har ett evigt snöande kan det vara bra att veta varför man skall borsta av snön från bilen och varför samtliga rutor ska skrapas. Ska i detta inlägg kort bara påpeka att bötesbeloppet för denna oavborstade snö som i lagen hamnar under "ej förankrad last" är 1500 kr. Detta eftersom det räknas som last och last skall förankras vilket snö svårligen låter sig göras. Att inte skrapa rutorna kan i värsta fall leda till vårdslöshet i trafik. Detta har jag lärt mig från Västernorrlands årskrönika och är alltså inte självupplevt, jag tänkte att det kunde vara bra att delge andra informationen… Se klippet/notisen nedan.

 

http://www.e24.se/lifestyle/klacksparkar/sno-pa-biltaket-kan-bli-dyrt_31129.e24

http://svtplay.se/v/2277618/rapport/snotackt_bil_ger_boter

Etiketter: , , , , , ,

4 kommentarer

  1. Lars Levinson

    Visst kan det vara farligt att köra runt med is men lössnö kan inte vara någon större fara. Jag undrar om det finns något prejudikat på detta eller om det är polisens tolkning av lagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.