Ode till smygrasismen

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) säger:
Spännande tolkning du gör av mitt inlägg. Det finns hygien föreskrifter som alla måste följa om man ska arbeta inom hälso och sjukvård. Dessa föreskrifter är anpassade efter nutid och hur verkligheten ser ut. Jag ser inget diskrimenerande att kräva att alla följer dessa föreskrifter. Det är jämlikhet, inget med religion att göra.

I vissa partier har man börjat förstå att SD vinner mark,
att främlingsfientlighet växer sig i politiken stark.

Så därför börjar man använda deras retotrik och språk,
den är ju rumsrenare än marschkänga eller påk.

Men jag säger att rasism är rasism även när den är i smyg,
och även om man gömmer detta bakom hygien och tyg.

För enligt vissa kan inte invandrare använda tvål,
bara för att deras religion förbjuder ätande av svål.

Nu säger jag att det får vara stopp och slut,
DET ÄR DAGS ATT RASISMEN VÄDRAS UT!

 

(kort till Elisabeth, har jag sagt att man inte ska följa föreskrifter om hygien. Det handlar om tvål/vatten och att byta kläder, något ni redan gör i vården.)

Etiketter: , , ,

7 kommentarer

  1. Jesper

    Alltså menar du Kai att alla företag som kräver arbetskläder är rasistiska? Så om Nasa skulle tvinga en ingenjör att använda vita skyddsdräkter på monterings avdelningen skulle du då börja gasta här om att det är rasism? Nej kaj lär dig att skilja på äpplen och päron, det är rasistiskt om nysvenskar inte får ha vilka kläder de vill på skolor etc, men som Elisabeth skriver så är sjukvården lite speciellt.

    Och föresten, ta och tona ner photoshoppandet på visningsbilden lite tack..

  2. Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

    Hygien föreskrifter i sjukvården är inte din starka sida det förstår jag men jag kan upplysa dig om att i min värld där jag arbetar är det inte tänkbart att arbeta i långärmade vida fotsida klänningar som hänger och slänger i blod, avföring och andra kroppsvätskor. Därför har vi dom föreskrifterna att arbetsdräkten ska vara kortärmad och tillhandahållas av arbetsgivaren så att den tvättas på ett acceptabelt sätt. Det är inte tillåtet att arbeta patientnära i privatkläder. Jag har inte ifrågasatt någons personliga hygien men om man har regler så är det inte rasism att det ska gälla för alla

  3. Jonas

    Du gör tyvärr både SD och M en tjänst att skriva ett så banalt inlägg. Det är en del av basala hygienrutiner att inte arbeta i långärmat, se paragraf 2 punkt 1 i socialstyrelsens föreskrifter om basal hygien inom hälso- och sjukvård.

  4. Nicklas Jober

    SLUTA SPELA RASISTKORTET!!!

    Nu får det vara nog! Sluta spela upp rasistkortet så fort något är liiiiiite suspekt. Jag tror jag och ALLA andra är ohyggligt trött på rasistkortet. Det används som ursäkt av invandrare, dels av politiker som du för att vinna mark.

  5. Ingemar Wincent

    Jag håller med tidigare kommentatorer. EBR:s inlägg var inte rasistiskt utan enbart ett påpekande om att bl.a. hygienföreskrifter måste få sätta gränser för religiöst klädval.

    Sedan när blev för övrigt kritik av religiösa yttringar liktydigt med rasism???

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.