Lussisar med Whisky

När jag gör lussebullar så spetsar jag dem. En skvätt Whisky så smakar de gudomligt fluffigt och saffrigt. Det kan ju ha att göra med att jag använder kesella också fast det tror jag inte en sekund på.

 

Lotta’s Lussisar

50 g jäst

100 g smör

5 dl mjölk

250 g Kesella

2 påsar saffran, 1 g

1½ dl socker

½ tsk salt

ca 17 dl vetemjöl

 

Smula jästen.

Smält smöret

tillsätt mjölken

häll över jästen och rör.

Ta lite av sockret i en liten skål, lägg i saffran och mortla till det lite med en sked. Skvätta dit lite av bästa fin Whisky’n.

Tillsätt alltså i degspadet kesella, saffran, socker, salt och nästan allt mjöl.

Jäs i 40 min.

Baka ut 35 lussisar (jag gör större därför färre) och jäs 40 min på smord plåt (bakplåtspapper).

Pensla med ägg.

Tryck dit russin och grädda 5-8 min i 225 grader.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.