Lussisar med Whisky
När jag gör lussebullar så spetsar jag dem. En skvätt Whisky så smakar de gudomligt fluffigt och saffrigt. Det kan ju ha att göra med att jag använder kesella också fast det tror jag inte en sekund på.
Lotta’s Lussisar
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g Kesella
2 påsar saffran, 1 g
1½ dl socker
½ tsk salt
ca 17 dl vetemjöl
Smula jästen.
Smält smöret
tillsätt mjölken
häll över jästen och rör.
Ta lite av sockret i en liten skål, lägg i saffran och mortla till det lite med en sked. Skvätta dit lite av bästa fin Whisky’n.
Tillsätt alltså i degspadet kesella, saffran, socker, salt och nästan allt mjöl.
Jäs i 40 min.
Baka ut 35 lussisar (jag gör större därför färre) och jäs 40 min på smord plåt (bakplåtspapper).
Pensla med ägg.
Tryck dit russin och grädda 5-8 min i 225 grader.
Senaste kommentarerna