En man & Två saker

När jag träffade min make var han extremt duktig på uppmärksamhet. Han hade en otroligt skarp uppfattningsförmåga och missade inte mycket som fanns att missa. Han sa saker som:

 

– Nu är det bäst vi köper bindor älskling, det är snart dags!

Det sa han verkligen inte för att jag var sjövild av PMS besvär. Vi hade ju nyss träffats, för guds skull. Besvären visade jag långt senare.

– Visst är det de här med vingar du vill ha, kunde han säga inne på matvarubutiken och ge mig en lektion om Always senaste nyhet. Sådana saker som jag inte ens själv hade koll på.

Han kunde efter en lång arbetsdag komma hem med en present i vackert papper. Som han för övrigt både valt och slagit in själv. Varje liten lock på presentsnöret följde exakt samma symmetriska kurva. Identiskt.

Ovetande om syftet med denna överraskning kastade jag mig in i duschen. Skrubbade ren var enda liten vrå. Drog fram röjsågen och ansade på de mest akrobatiska och undervegetationsrikaste ställen. Toppade slutligen med dyrparfymen och klev ut ur förvandlingsrummet endast iförd leopardstringen.

Bara för att delges vetskapen om att presenten var till svärmor som hade födelsedag. Alltså min egen mor.

En gång stod jag vid en av Apoteket kassor för att hämta ut ett recept. I ögonvrån såg jag min make systematiskt söka genom hyllornas utbud. Vid ett obevakat och alldeles för släpphänt ögonblick såg jag hur han vinkade till sig en expedit. I handen höll han den största tub glidmedel jag sedan tidernas begynnelse sett. Klick, utan tvivel hela 2 liter på tub.

Den stackars expediten tog på sina säkerligen 64½-åriga glasögon som hängde i ett illrosa band runt halsen. Ingående studerade hon baksidans innehållsförteckning och nickade instämmande i takt med min makes otroligt ingående frågor:

 – Är den vattenbaserad?

Gamm-skröplet tryckte tuben så nära glasögonen hon kunde för att försöka läsa den minimala texten. Vilket resulterade i att kontrasten i hennes röda kinder förstärktes oerhört.

– Är den här verkligen bra för min frus slemhinnor, ropar han så hela Apotekets verksamhet avstannade.

Själv försökte jag räkna lysrören i taket samtidigt som jag förbannade alla etikettapparaters sega fart i hela universum. Innerligt övertygande försökte jag förklara att jag verkligen inte behövde veta hela bipacksedelns biverkningarna. Jag hade bråttom. Samtidigt gjorde jag kokotecknet med mitt pekfinger till kunden i kassankön bredvid, menande pekande mot min make som jag för övrigt inte alls låtsades känna.

Plötsligt började min make ropa att jag skulle betala och viftade med den halvmeter långa tuben. Tydligt att den efter noggrann övervägning föll honom i smaken. Då vändes plötsligt alla blickar mot mig. Snabbt slet jag åt mig min medicin och slängde fram en femhundring på disken. Mumlande ”behåll växeln” kastade jag mig snabbt ut genom dörren.

Det var då det!

Nu har min make blivit precis likadan som alla andra män. Det där i början måste ha krävt en enorm hjärnenergi, små ovetande kom i håg lappar och dessa märkliga ständiga larm på mobilen. Då.

Nu kan inte min make göra två saker samtidigt.

Om jag ber honom att köpa mjölk samtidigt som han sitter och knyter skorna, så slutar han knyta och börjar lyssna. När jag har pratat färdigt så fortsätter han knytandet. Och mjölken kommer hem.

Om min make står och borstar tänderna och jag frågar om han dagen därpå kan hämta yngel från skolan, så gör han det. Om han gör ett stopp i borstandet vill säga. Fortsätter han att borsta gud förbjude så ringer kvarglömt yngel förvirrat lagom vid femtiden.

Om min make lagar mat och telefonen samtidigt råkar ringa så bränns maten oftast vid. Det är som att han överbeskyddande måste bevaka den stekande korven för att den ska bli klar.

Om min make hänger tvätt och jag samtidigt berättar att vi ska ha middagsgäster till helgen är han helt oförstående när jag tar upp det om lördagen igen.

– Det har jag aldrig hört. Det har du aldrig sagt.

Vi kvinnor kan laga trerätters middag, tugga tuggummi, prata i telefon, dra upp vinkorken, duka, måla naglarna på samma gång som vi bli påsatta bakifrån.

                                  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.