Använd kondom

Visst är det skönt när barnen blir större och skolan numera lånar ut både skidor och skridskor. Det var lite annars förr:

11 år kom hem och sa:

– Nu har den där känsliga läraren bestämt att vi ska åka skridskor imorron.

Oroväckande förklaring på en lärare.

– Känsliga?

– Ja, bara man gör ett endaste litet bus får han damp!

Det var bara att sena mörka kvällen försöka bege sig ut i gårdshuset. Det hus som varken har värme eller lampor.

Givetvis hade hänglåset frusit och jag fick elda med en tändare både på lås och nyckel i 30 minuter. Ett tag funderade jag starkt på yxan som fanns bara några få meter bort i vedboden samt motorsågen i garaget men sansade mig eftersom jag var född både mogen och fromsint.

Väl inne i gårdshuset var det minst -30. Med en ficklampa som inte var större än en tumnagel försökte jag lokalisera skridskorna.

Där på rad fanns säkerligen 15 par i olika storlekar.

En soffjävel var av någon anledning placerad precis framför hyllor som var fyllda med uteaktiviteters gamla ärvda bråten. Kravlande i soffan och med en alldeles för lättsvald ficklampa i munnen röjde jag bland solstolar, amplar, basketkorgar och påskägg.

Hittade två eventuellt passande storlekar utan skydd. Var befann sig hjälmen och klubban?

Med lampan mellan framtänderna och salivsickel rinnande nerför hakan balanserande jag på soffans högsta punkt. Jag sträckte mig efter en banankartong som visade sig innehålla antika böcker. Naturligtvis gick banankartongen sönder och jag ramlade ner från soffjäveln och drog med mig ett parasoll – storlek 3 meter.

Runt om låg Femböcker varvat med Kitty spridd bland krattor och sekatörer. En påse blomjord gick sönder i fallet och geggade ihop sig med det fallande parasollet. Två röda julgranskulor förvandlades till mikroskopisk skärvblänk och mina gamla skrivböcker "Klass 5B" dök oförklarligt upp från ingenstanset mellan en grön åkpåse och ett trasslat haspelspö.

Med stelfrusna svullna kritvita häxfingrar ställde jag mig på den nymålade blå sparken och släpade undan parasollet. Böckerna sparkade jag under soffan och fiskespöet hivade jag ut genom dörren.

Utandningsdimman gjorde sikten från den mikroskopiska lampan omöjlig och haksicklet hade förvandlats till långa istappar. Jag ryckte tag i en innebandyklubba och en tennisboll och såg i ögonvrån bensindunken till båtmotorn.

Varför bara inte bränna ner hela skiten?

Med en kroppsvärme på 7 grader gick jag ganska nöjd med mina fynd in i värmen.

– Varför har du plockat fram skridskorna. Visst sa jag väl att vi skulle åka skidor imorron!

                                     

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.