Middagstips

Man tager vad man haver…var det någon som sa och det är så sant.

Efter grillen blev det en hel del fläskfilé och halloumi kvar och vad passar då bättre att använda resterna till än en mustig gryta.

­– Jag har en idé, sa jag.

…ungefär samtidigt som Mr Charming sa:

– Jag vet hur vi gör!

Jag surade till lite eftersom han alltid ska lägga sig i matlagningen. Jag har faktiskt en kockutbildning i bakfickan och torde väl då veta bäst.

Vi var överens om att grytan skulle innehålla både champinjoner och lök därefter gick åsikterna isär.

Jag har en förkärlek till crème fraiche medan han har en förkärlek till crème bonjour och aldrig kommer han ihåg eller tycker att en buljongtärning/fond är nödvändig som bas.

Tyvärr vet jag innerst inne att jag måste stå tillbaka lite vid tillverkningen eftersom Mr Charming är en självlärd utomordentlig kock och på något oförklarligt outbildat vis alltid får till den mer utsökta middagen.

Alltid!

Det blir väl som vanligt att jag hackar lök och champinjoner lika snabbt som Tv-kockarna för att sedan dra mig tillbaka till förvandlingsrummet med den oskyldiga förevändningen att en dusch brådskar.

Bara så att han inte förstår att han alltid är bäst. Jag tror inte att det är bra i längden att han är medveten om det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.