Västerbottningen

Jag ska göra min praktik på tidning Västerbottningen nästa vecka, vilket tydligen är en inlandstidning med mycket skogsmaskiner och traktorer – obegripliga saker för mig!

 

Även vardagsreportage om människor som gör något annorlunda.

Då jag tror att läsarna är av de äldre slaget 40++ så kan säkert en ovanlig hobby eller någon som samlar på stickade badmössor vara av intressen.
Någon som känner någon som gör något ovanligt eller vanligt i inlandet?

Tänk nu inte rymdraketbyggaraktigt utan tänk mer – samla på gamla ovanliga knappar, bilar, bästa masken till fisket, någon som öppnat en liten affär, hur man kommer tillbaka efter en olycka osv.
Vi ska tydligen komma med en mäng olika tips och idéer på reportage som händer i inlandet, inte i Umeå. Det som händer i Umeå finns att läsa på nätet sa chefen på Västerbottningen. Givetvis kan det även handla om misär eller politik eller vara ett megascoop!

Tänk litet – vardagligt – tror folk i allmänt är mer intresserad av att läsa om detta men tyvärr ska det inte vara skrivet om tidigare i VK eller VF. Typ om ni känner någon kuf som lever för sin musik eller någon som samlar på något ovanligt – eller om det finns något/eller inget för barn/ungdomar att göra på fritiden, någon som badar i isvak eller har inrett sitt hem i 50-talsstil eller några som varit gifta i 90 år osv. Det är det lilla i vardagen som man inte ser som är intressant.

Hör med era inlandsvänner och tipsa sedan mig om vad ni i tidningen vill läsa –

Själv vet jag knappt vart inlandet ligger =)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.