Läxa till en Same

 

I går kväll satt jag med en samhällskunskapsläxa som skulle skickas in till Majjen innan 12.00 nästa dag. Eftersom jag har en hel del annat att göra så tänkte jag att det var lika bra att bena ut detta med Lagen om anställningsskydd.

När jag skulle maila i väg texten tycktes jag inte riktigt känna igen mailadressen och kollade upp det hela genom att gå igenom tidigare skickade.

Där fann jag att jag mailat en läxa i mars till en snarlik adress som Majjen har. När jag kollade upp det hela närmare så förstod jag att jag istället skickat iväg min läxa till en Same i Ruskträsk – en Same jag intervjuade när jag gjorde praktiken på tidningen Västerbottningen. Undrar just vad han tänkte när han fick detta mail:

 

Nya Aktuellt

Nya Aktuellt började kl.21.00 vilket var en bra tid då man oftast har hunnit med sina kvällsbestyr och äntligen har tid att sitta i soffan.

Den första tredjedelen av programmet var en snabb uppdatering av dagens händelser vilket var en bra tanke om man inte känner för att se hela programmet.

Studion var snygg, modern och påkostad med nya robotkameror och en åtta meter lång LED-skärm bakom programledarna, som numera är två stycken. Skärmen som största delen av kvällen var i flytande blå ton gjorde mig aningen åksjuk. Jag funderade mer på om programledarna befann sig i havet eller i rymden än kunde fokusera på nyheterna.

Dessutom avspeglades allt upp och ned i det totalpolerade bordsskivan som gjorde mig ännu mer groggy.

Nya Aktuellt var väldigt amerikaninspirerat med många presentationen om vad som ska komma längre fram i programmet vilket gör att det kan bli upprepande och hackigt. Personligen tycker jag att påannonseringar mitt i ett program kan ses som utfyllnad.

Trots allt så gillar jag det nya innehållet med nyhetsuppdatering, sport, väder, debatter, analyser, utrikesreportage och regionala nyheter är bra där man får ett allt-i-ett koncept. Två programledare skapar en vardagskänsla med igenkännande där det tidigare strikta bytts mot varmare och personligare.

Jag tror att det kommer att ta en längre tid för det svenska folket att acceptera den nya idén då folk i allmänhet i landet är livrädda för förnyelse och gärna vill ha saker som det alltid har varit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.