Grävande Journalistik

 

Under de kommande tre veckorna har vi i skolan Grävande Journalistik – vilket är journalistik som visar på missförhållanden, avslöjar hur någonting egentligen ligger till eller berättar om tidigare okända fakta.

Jag och min klasskamrat ska undersöka om det finns missförhållanden på olika Kommunala äldreboenden i Umeå – specifikt då vilka riktlinjer man arbetar efter på olika boenden vad gäller palliativ vård – vård i livets slutskede eller helt enkelt förklarat – när någon boende är på väg att dö.

Av någon märklig anledning är det mycket svårt att få kommunal vårdpersonal att berätta om hur deras arbete fungerar/inte fungerar då många anställda tror att de bryter mot tystnadsplikten om de berättar om detta. Tystnadsplikt handlar om någonting helt annat och personal har tvärt om meddelarfrihet-  vilket betyder att kommunal vårdpersonal enligt lag är skyldig att rapportera eventuella missförhållanden i just denna fråga.

Hör av Er eller kopiera gärna detta och skicka vidare till vänner Ni vet jobbar på äldreboenden i Umeå och be gärna dem kontakta mig, så snart som möjligt, om de vill hjälpa mig att förändra de boendes situation eller sin egen eller andras arbetssituation till det bättre.

Jag är enligt lag skyldig att skydda mina källor så ni kommer att vara och förbli anonym – om ni vill.

[email protected]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.