Kokboken

 

En julklapp behöver inte vara dyr. Inte heller behöver den vara köpt i en affär. Den behöver inte ens vara särskilt snygg. Huvudsaken är att klappöppnaren blir glad.

Eftersom jag i tid och otid får telefonsamtal från mina utflyttade yngel som låter:

– Morsan, asså jag står på Ica Maxi nu och…hur gör du lasagne?

eller

– Morsan…hur är det du gör den där maten med tonfisk och västerbottensost och ja…vad äre mer i..?

eller

– Vi ska ha gäster och jag har ingen välkomstdrink men jag har köpt en massa grejer och hur får man sockret på glasets kant att sitta kvar och måste man ha citron och sedan ska vi ha en sallad…

…så gjorde jag helt enkelt en kokbok till dem i julklapp. Femtio olika recept på mat och sallad och drinkar och desserter och förrätter. Av någon konstig anledning finns här hemma miljoner bilder på mat vi äter och recepten var bara att flytta från huvudet ner på vita ark.

En kokbok måste ha ett förord:

 

En gastronomisk upplevelse i form av ett gomkrull skapas enklast genom att smälla stereon på högsta och låta fantasin galet skena bland exotiska kryddblandningar, kulinariska flaskors ovissa innehåll och frysta sparlådors tveksamma innanmäte.

 Hemligheten med en välsmakande måltid är inte ett överflöd av stärkta linnedukar under handstöpta ljus tillsammans med dyra råvaror. Tvärtom kan man hitta en mer utsök måltid serverad på en vanlig dagstidning till ljuset av Tv:ns blinkande sken. En kock som vågar vägra löjliga lagar som köksregler och kokboksrecept har löst gastronomins största gåta.

Kryddad alltid med stor matsked glädje!

Mamma Lotta 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.