GlossyBox

Jag är verkligen förvirrad då det gäller smink. Mascara och ögonbrynspenna förstår jag mig på och använder. Jag vet vart man ska kleta fast läppstiftet och placera nagellacket men tyvärr är det ingenting för mig. Jag vet faktiskt också vart man lägger ögonskuggan och tycker att det är jättesnyggt. På andra. När jag själv ska försöka färglägga locken liknar resultatet mer de överförfriskade ögonlock som flörtade med dansorkestern på 80-talets finlandsfärjor. Färgen var oftast blå. Kajalen var också blå. Liksom mascaran.

Förklaringen till min klantighet kan visserligen bero på att jag aldrig övar. Får jag någon gång för mig att försköna dragspelen så är det oftast 15 minuter innan taxin anländer till en förfest. Resultatet 15 minuter senare är lika roande som man kan föreställa sig.

Jag har en arbetskamrat som lätt skulle kunna sadla om och med fördel istället börja jobba som säljare. Hon har alltid en uppsjö av välluktande skönhetsmedel i sin väska som hon villigt delar med sig en dutt av. Hon svarar alltid sakligt på alla mina frågor när jag inte förstår vad primer, foundation, concealer, shading, highlight är liksom om produkterna ska vara fast, flytande eller lös. När hon började berätta om GlossyBox var jag fast:

– Glossybox är som en prenumeration på skönhetsmedel och för 139: – i månaden får jag en låda med fem olika produkter i mindre storlek rakt ner i min brevlåda. Jag sprayar och kladdar och luktar och målar och vallar och förhoppningsvis hittar jag någonting som är användbart. Betydligt billigare än att köpa en dyr produkt bara för att upptäcka att den är värdelös.

– Verkligen perfekt för mig som inte har en aning om vad jag ska köpa, sa jag och gjorde en beställning.

Visst låter det bra?

I dag fick jag min första GlossyBox inlindad i fint papper, snören och rosett. Innehållet var verkligen spännande och fylld av mystik. Så gåtfullt att jag inte ens med hjälp av den medföljande  informationen förstår hur man ska använda de mesta av innehållet.

Så nu sitter jag här med alla besynnerliga, färgsprakande, exklusiva burkar och tycker att de är ganska fina.

Man kan stapla dem på varandra.

Man kan sortera dem färgskalsmässigt.

Man kan rulla dem över bordet.

gb

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.