Långbombare i inlandet

I stället för att sitta hemma och kura i soffan framför melodifestivalen och allt annat som en vanlig helgs sunkiga TV-utbud erbjuder tillsammans med en fullproppad skål från Storkonsums Karamellkung – kan man faktiskt göra annat.

Till exempel kan man hyra en buss, hyra en privatchaufför, tvinga 13 stycken bästa kamrater in i en buss som går till Vilhelmina och trycka in allesammans i ett Per Albin Torp. Ett Per Albin Torp som enbart har sängplats för åtta, vaken rinnande vatten, dusch, toalett. Var de fem andra kamraterna ska sova är både en utmaning och spänning i sig. Liksom att alla måltider tvunget är att laga i en murrikka över öppen eld. Nu pratar vi frukost, lunch och middag.

Att trycka in 13 stycken kamrater i ett Per Albin Torp mitt ute i inlandets ingenstans är oftast mer intressant att skåda än Stockholmsskådespelare från både Big Brother och Farmen – samtidigt! Eftersom detta är på riktigt utan produktionsbolagens klipp, vinklingar och förvrängningar.

Utan TV, internet och andra vardagliga faciliteter tycker jag att vi gjorde det jäkligt bra. Vi insåg ganska snabbt att man inte behöver vardagens bekvämligheter för att känna värme, kärlek eller komma varandra nära. Vi gled omkring i långbombare, skottade snö, åkte skoter, bastade vedeldat, åt renskav, snöpinkade, skickade i väg varmluftsballonger och skrattade i 48 timmar.

Bränna1404

Torp

Bränna1407

lunch

paltlunch

Skoter

Bränna15

Bränna20

Bränna1413

Bränna1414

En kommentar

  1. Positiv

    Helt rätt, Kul, mysigt och så livet borde vara.. Roligt.. kul att se att det finns folk som lever rätt på så vis..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.