MatFrisk på VK

Bli frisk av din mat

Rekordmånga överviktiga svenskar

Alla dieter till trots. Det har aldrig funnits så många överviktiga svenskar som nu, berättar professor Stephan Rössner på den pågående mage-tarmkongressen på Stockholmsmässan.

Det forskas mycket, berättar han, men någon ny mirakelmedicin finns inte i sikte.
 

Herr Rössner och hans åsiktsfränder är själva en stor del av problemet. Under de många år som han förestod Överviktsenheten lyckades han dåligt att hjälpa sina patienter. Två av hans mantra har varit "Ät mindre och spring mer" samt "Det går att banta med hallonbåtar".

Med den inställningen är det inte förvånande att resultaten blev så mediokra.  Så snart han lämnade sin tjänst lades hans gamla skötebarn ned eftersom det drog pengar utan att ge motsvarande resultat. Genom att bortse från kroppens basala hunger- och mättnadsskapande hormonsystem för att istället förlita sig på preparatindustrins produkter hade han hamnat i en återvändsgränd. Efter många omskrivna scenframträdanden och omfattande bokproduktion fastnade han oåterkalleligen i sitt gammeltänk.

Sedan en tid bloggar han i gammal god stil på Seniorbloggen och kommer nog att få sina fiskar varma framöver. 

Nu sveper istället LCHF (Low Carb High Fat) fram som en stormvind och drar med sig fler och fler nöjda användare som vittnar om omfattande hälsoförbättringar inklusive viktnedgång. 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.