MatFrisk på VK

Bli frisk av din mat

Strikt tallriksmodell eller strikt SLV-diet?

Vi, jag och min fru, började tvärt att "äta LCHF" den 17 november 2005 och har fortsatt utan nämnvärda undantag. Redan från början följde och deltog vi i den spirande LCHF-debatten på Internet.

Det var anmärkningsvärt många som berättade att deras vårdgivare och dietister varnade för den livsfarliga LCHF-kosten. Man riskerade till och med att dö redan inom ett halvår. Nu, efter snart sju år, är det minst en halv miljon svenskar som följer kostmodellen tämligen väl och ytterligare ett par miljoner låter sig inspireras i mindre eller större omfattning.

Lyckligtvis har ingen omfattande överdödlighet drabbat LCHF-are och de allra flesta tycks uppleva så påtagliga hälsoförbättringar att man gärna fortsätter. Idag fick jag ett nyhetsbrev från Livsmedelsverket från vilket jag citerar:

Att äta LCHF-diet under en kortare tid innebär troligen ingen risk. Men att äta strikt LCHF under en längre tid kan vara skadligt på sikt. Det finns ännu ingen forskning om hur man mår efter tio-tjugo år med strikt LCHF.

Detta ger anledning till en följdfråga:

Finns forskning om hur man mår efter tio-tjugo år med strikt tallriksmodell eller strikt SLV-diet?

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.