Fritidsgården

Jag nämde i en tidigare blogg att jag hade en ambition att skriva ihop ett medborgarförslag angående fritidsgården, jag har den i det närmaste klar.

Kan hända att något i förslaget går använda eller åtminstonde inspirera till en lösning. Vindelns tätort behöver en fritidsgård, våra ungdommar behöver någonstans att träffas.

Vad jag förstod så ska den lämnas in senast den 9/11 för att komma upp på nästa KS.

Medborgarförslag
2009-10-13
 
Avser Skola, Fritidsgård, Styrkelokal
 
Har ett förslag som jag grundat på ett tag. Vad jag kan förstå så är dagarna räknade för en fritidsgård i fritidscentrums lokaler.
 
Det jag vill ska utredas är att man flyttar fritidsgården till lokaler på Renforsskolan och i de gamla lokalerna på fritidscentrum upprättar ett gym. Man behåller den cafeteria som redan finns i lokalen och som i sin tur hyrs ut till föreningar att nyttja till matcher etc etc.
 
Ifall styrkelokalen drivs i kommunal eller privat regi får utredningen avgöra men en styrkelokal på fritidscentrum antar jag skulle vara attraktiv även för en privat aktör.
Fördelarna vore att en styrkelokal i den omgivningen skulle fylla ett gott syfte och vara ett gott komplement till den övriga verksamheten som bedrivs i anknytande lokaler.
 
Att flytta fritidsgården till Renforsskolan skulle kunna innebära synergieffekter jämte simhall, musikskola, bibliotek, och möjligheten att bedriva verksamhet under kvällar och helger i hemkunskapens och slöjdens lokaler skulle bli mer naturlig.
 
En cafeteria i ungdomsgården på Renforsskolan skulle under dag tid kunna verka som uppehållsrum för elever och simmande gäster och under kvällar och helger för ungdomar och badande gäster.
 
Vad jag har förstått så finns det ett överskott av lokaler i Renforskolan och kan man avvara en del av skolbyggnaden närmast simhallen så vore detta i mina ögon genomförbart.
 
Väl mött / Kent-Erik Mattsson Vindeln
 
 
/ Mattsson
Etiketter:

4 kommentarer

  1. Berra

    Bra förslag. Anser att fritidscentrum ska vara en anläggning för idrottsutövning samt det som är kopplat til det. Renforsskolan är ett ypperligt alternativ, med synergieffekter som du beskriver.

    Sen har jag förståelse för om det inte finns så mycket pengar till just fritidsgården i nuläget. De gamla på äldreboendena får idag knapp vara utomhus, och de får sällan duscha m.m. Känns som om att de är mer prioriterade. Men oavsett måste det finnas en lokal för ungdomarna…

  2. Kent-Erik Mattsson

    Svar till Berra (2009-10-23 20:02)
    Kan hålla med dig om det du skriver men hoppas att de förstår allvaret i att vara utan samlingspunkt för ungdommarna. Se Sorsele bara. Dit vill i vart fall inte jag och jag hoppas fler föräldrar med mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.