En ny regering för hela Sverige

IFMetall stödjer det parti som bäst kan tillgodose löntagarens intressen,

IFMetall stödjer det enda arbetarpartiet, Socialdemokraterna.

 

/Mattsson

Etiketter: , , , ,

8 kommentarer

 1. Maria

  Tyvärr ser det ut som loppet är kört för er del! Jag tror till mångt och mycket att det ihopblandningen med facket som rår för det. Som arbetare har jag fått flera hundra kronor mer i månaden via jobbskatteavdraget. Det är metall emot! Är det att ställa upp för sina medlemmar? Ne ni har tydligt visat att ni ej går att lita på, därför kommer ni inte heller att vinna detta val

 2. Kent-Erik Mattsson

  Svar till Maria (2010-09-14 19:26)
  Ihopblandningen med facket?
  Socialdemokratin kommer ur fackföreningsrörelsen och är den varigenom arbetaren fått det som idag finns som bla 5 veckors semester,föräldraledighet,kvinnlig rösträtt,A-kassa, sjukförsäkring, pensionssystem, LAS. Tack vare drivande fackföreningar runt om i landet gick Sverige från ett fruktansvärt fattigt land i början av 1900 talet till idag en av de bästa i Europa. Facket är inte emot jobbskatteavdraget som sak utan hur det är utformat. Att på bekostad av A-kassa och stupstock i sjukförsäkring finansiera detta är absolut inte arbetarvänligt!
  Facket är att lita på!

 3. :)

  Maria, du verkar inte så insatt i sossarna och kopplingen till arbetarerörelsen…

  Sen så verkar du ta ut segern i förskott – vilket oxå Reinfeldt gör. 2002 såg alla siffror mörka ut för (S), ändå vann vi.. och just 2002 visade SCB:s mätning att vi skulle vinna, vilket den visar nu oxå (maj mätningen).

  Jag tror på en rödgrön seger – och facket är just styrkan inom S – så att vi skulle rå för att det går dåligt håller jag inte med om!!!

 4. Kent-Erik Mattsson

  Svar till 🙂 (2010-09-15 06:42)
  Bara att konstatera att ett arbetarparti aldrig skulle ha;
  – urholkat lagen om anställningsskydd
  – försämrat lagen om anställningsskydd
  – lagt ner arbetslivsinstitutet
  – tagit bort mer än va fjärde arbetsmiljöinspektör
  – tagit bort pengarna till arbetsmiljöutbildningarna
  – gjort a-kasseavgiften orättvis
  – kraftigt höjt avgiften till a-kassan
  – tvingat 500 000 ur försäkringen
  – kraftigt försämrat ersättning vid arbetslöshet
  – sänkt ersättningarna med 10 procent ytterligare för ungdomarna upp till 25 år
  …………..

 5. Kent-Erik Mattsson

  Svar till 🙂 (2010-09-15 06:42)
  …………..
  – lagt över rehabiliteringsansvaret på individerna
  – kastar ut sjuka ur försäkringarna
  – varit nöjd över att reservationslönen i landet har sänkts
  – pressat tillbaka lönekraven
  – sett till att 70 000 fler går på socialbidrag
  – försämrat semesterlagen
  ……
  …nä, det hade aldrig ett arbetareparti ha gjort!

  Sossarna är och kommer alltid att vara det enda arbetarpartiet!

 6. Bosse

  Märkligt att IF-Metall och Stefan Löfven stödjer ett parti som S som starkt motarbetat att jobbskatteavdraget skulle införas som nu gett en metallarbetare 13 månadslöner/år iställrt för 12 när S regerade. En metallarbetare har aldrig tidigare fått så mycket mer i plånboken, på så kort tid, som när Alliansen infört jobbskatteavdraget.

 7. Kent-Erik Mattsson

  Svar till Bosse (2012-05-04 23:20)
  Att det finansieras ur socialförsäkringen är helt sinnes sjukt… Sociala avgifter är till stora delar löneavstånde som parterna kommer och har kommit överens om, socialförsäkringen en av dom. Med andra ord vi får tillbaks våra egna pengar??? (med undantaget pensionerade och sjuka metallare) Att vi får ut mer pengar nu kan ju låta fint, men blir vi sjuka så har vi vingklippt oss själv i och med att sjukförsäkringen är ihåligare än osten på ica. Dessutom straffas pensionärer och där av de som hela sitt liv jobbat som just kanske metallare… var är rättvisan och logiken i det hela Bosse? I min värld så är folket lurade men har börjat inse bluffen och det kommer att märkas 2014.

  Mvh/Mattsson

 8. Kent-Erik Mattsson

  Svar till Bosse (2012-05-04 23:20)
  Dessutom så anser jag att den dagen vi bara tänker på oss själva så har vi förlorat tron på det gemensamma. Jag accepterar inte ett samhälle som bara ser till sitt eget bästa. Löner görs upp centralt och lokalt, dit jobbskatteavdraget leder oss är mot amerikanisering där man med ett klubbslag kan sänka lönen för befolkningen. DET ÄR INTE OKEJ! Och det kommer jag att försöka motverka så mycket jag bara kan.
  Vad händer om halva din lön består av ett jobbskatte avdrag och regeringen beslutar att man behöver ett par hundra miljarder???
  Jo möjligheten att sänka din lön blir möjlig just via ett klubbslag!
  Jag känner mig inte bekväm med en sådan lösning och det tror jag inte heller du gör men det är dit vi är på väg enligt mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.