Alliansens främsta samarbetspartner!

Svenskt Näringsliv (SN) har tagit fram en rapport där man granskat de röd-gröna partiernas näringslivspolitik.

De finner, knappast förvånande, att en ny regering skulle vara förödande för svenskt näringsliv. De tre partierna får samtliga låga betyg i SN:s rapport. Miljöpartiet belönas med 2+, Socialdemokraterna med 2+ och Vänsterpartiet med en 1+.

Det som dock är intressant är ju att SN av media betraktas som någon slags politiskt opartisk organisation företrädande hårt arbetande företagare som bryr sig föga om politik. Det är ingen hemlighet att Landsorganisationen (LO) och Socialdemokraterna står nära varandra. Detta är ständigt uppe för diskussion och kritisk granskning i media. Den nära kopplingen mellan SN och de borgerliga partierna granskas dock inte särskilt ofta.

På frågan om SN kommer producera en liknande rapport om allianspartierna, svarar Signhild Arnegård Hansen.

–Det är inte omöjligt. Men vi granskar ju regeringen hela tiden. Nu kanske den får lite ytterligare eld i baken och genomför alla de bra förslag som blivit liggande, säger hon.

Det vore intressant att få veta hur mycket pengar som SN satsar inför den kommande valrörelsen för att förhindra ett regeringsskifte.

Länk till artikel i DN här under:

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/artikel_3861025.svd

/ Mattsson

Etiketter:

2 kommentarer

 1. En riktig sosse

  De som är kritisk till att facket och sossarna går hand i hand borde vara kritisk till detta oxå.

  Sunken har ju offentligt uttryckt kritik mot fackligpolitisk samverkan, borde han då inte rimligen va konsekvent och rikta kritik mot detta…

 2. Kent-Erik Mattsson

  Svar till En riktig sosse (2009-12-04 13:24)
  Det kan man ju faktiskt tycka, men Svenskt näringsliv hymmlar och påstår att de inte har någon politisk samverkan. Vilket jag skulle vilja påstå är ren och skär ”BULLSHIT”.
  LO har aldrig hymmlat om att de står nära socialdemokratin.
  Man behöver inte vara en raketforskare för att begripa att Svenskt Näringsliv har ett finger med i den borgerliga politiken.
  / Mattsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.