En sjuk sjukförsäkringspolitik

 "Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter, men i övrigt skall inga standardkrav skattefinansieras. De hälsosamma riskerna är mycket mänskligare än den falska tryggheten."

Citatet är från Reinfeldts egen bok det sovande folket och visar sig allt för ofta vara talande för den politik som alliansen, under Moderaternas styre, faktiskt bedriver.

Ny gemenskap varnar idag i en gemensam debattartikel i Aftonbladet för att utförsäkrade nu tvingas söka hjälp hos härbärgen.Härbärgena, som förut tog emot främst missbrukare och mentalsjuka, tar i dag emot helt nya grupper.

Så detta är resultatet av alliansens försök till sjukförsäkringspolitik.

Fyra kalla år till är att vänta om inga omtag görs för dessa människor, jag har svårt att se någon förändring de närmsta fyra åren. Sverige blir kallare.

 

/Mattsson

 

 

Bloggat; Alliansfritt SverigeMartin Moberg, Skriet från vildmarkenRoggan, Ett hjärta rött, Kaj Raving

 

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

 1. Arbetare

  Det vore kanske ren väg att bygga arbetsläger a la tysk
  40talsmodell. Härbärgen kommer inte att rymma alla!
  Hur fasen kunde denna regering sitta kvar?
  O b e g r i p l i g t!

 2. Karl

  För att jag å en majirotet av svenska folket röstade på dom å lysnar inte på alla Sossar som ej kan ta en förlust, det är en ny tid men nya väljare.

 3. Arbetare

  S kan ta en förlust, men S kan aldrig instämma med en sån
  usel politik där sjuka utförsäkrade tvingas till soc och härbergen!
  Är Karl en försvarare av sådan politik?
  Som Birro skrev; En Medlöpare?

 4. Annika

  Du vet Kenta – om du har ett moderat tänk så tänker du så här: Du har själv valt att sätta sig i denna situation. Människor som knarkar – de har själva valt – människor som utförsäkras de har själva valt. Människor som är arbetslösa de är lata och har valt att inte arbete. Då ska inte samhället gå in och stötta. De som är längst ner på samhällsstegen – de har själva valt det. Så är det moderata tänket. Vi skattefinansierar hellre RUT än tar hand om dom som allra mest behöver samhället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.