Ett monster i sängen

Ett dreglande monster med gröna käftar. Så kommer min mans sängsällskap att se ut i fortsättningen. Jag har nämligen varit på tandläkarhögskolan idag och gjort tandavtryck. Vid 44 års ålder ska jag få tandställning. Bit i det ni!
Jag har lite ofria luftvägar konstaterade min doktor och det kan man tydligen avhjälpa genom att putta fram käken till något som liknar underbett på mig. Sen ska jag sova hela nätter och vara pigg som en mört när jag vaknar. Det är som trolleri minsann.

Jag har en obotlig tandläkarskräck. Fullständigt ologisk, jag vet, men det hjälper ju inte. Så jag varnar tandläkaren direkt jag kommer dit. Sådär så hon ska prata lugnande till mig och se till så att jag andas under tiden. Det gör hon.

Förutom att bita i vax en massa gånger låter jag snällt munnen proppas full av rosa play-doh-liknande grejs. Poff stelnar den och blir mer lik cernitlera och det känns som att hela käken ska ryckas ut när tandläkaren lyfter ut den. Inte ont, bara lite småläskigt.

Jag får bita till höger och till vänster, med normalbett och underbett. Det känns som att stå i skrattspegeln på Gröna Lund och göra grimaser. Hon mäter mina tänder och ritar streck på dem. Det knäpper i min högra käke när jag gapar upptäcker hon.

Sen är jag klar och hon frågar vilken färg jag vill ha på tandställningen. Shit! Man får välja sånt! Det är inte bara genomskinlig plast som gäller alltså. Jag blir genast på ett strålande humör, så barnslig är jag.
Det flashar förbi bilder i huvudet på lite olika färger jag har sett på hockeyspelarnas tandskydd. Rött ser lite vampyraktigt ut. Jag kan tänka mig hur det ser ut när jag sover med halvöppen mun. Blått är så vanligt, ibland ser det ut som man inte har några tänder då. Svart gummi i munnen i sängen?nja?
Hon kommer med en provkarta i en massa fräsiga färger. Jag ser direkt vilken jag ska ha. Giftgrön.

När jag går ut från tandläkaren hinner jag tänka att jag borde ha fått ett bokmärke eller någon liten plastring för att jag har varit så duktig.

Så nu kommer min man att få sova med inte bara ett grönögt monster – utan också ett grönkäftat. Jag tycker onekligen det låter lite kinky. Dreglar gör man visst bara första veckorna förresten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.