Födelsedagsbak

Födelsedag innebär en massa bakning. Tårtorna gjorde jag själv, men eftersom jag är lika lat som min övriga familj försöker jag naturligtvis lägga ut bakningen på mina barn.

Förutom storsäljaren Morotsmuffins hade Anton åtagit sig att baka sånna där runda bollar gjorda av kakao, havregryn, socker och smör, vilka är rullade i pärlsocker.
Kärt barn har många namn. I min barndom hette de negerbollar. Under min utbildning till förskollärare fick man lära om till chokladbollar. Och i livets hårda skola har jag fått lära mig ännu mer om hur man benämner bollarna.

Min chokladbollsiver kom av sig lite de åren vi hade en familj från Somalia som grannar. Det var nog innan en av de där otaliga födelsedagarna som vi höll på att baka ’bollar i köket barnen och jag. In kom tre av de somaliska grannbarnen.
”Oh, ni baka sånna där jättegoda” utbrast ett av grannbarnen.
”Ja, vi bakar chokladbollar” svarade jag pedagogiskt.
Grannbarnet tittade förvånta på mig och utbrast:
”Är det sånna chokladbollar? Hemma på vårat hus vi säger negerbollar”

Ibland tror jag att man överarbetar en del saker här i världen.

2 kommentarer

  1. Hans

    Jag bara måste säga att jag försöker läsa din blogg med jämna mellanrum för att den är så bra skriven, med mycket humor och med vardags-thriller-känsla 🙂

    Keep up the good work!!!!

  2. Åsa

    Jag gick förbi ett kafé en gång, där hette de där kakorna ”Kalla det vad du vill”. Visst är det lite onödigt tillkrånglat. Vi bakar också negerbollar i vårt hus.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.