Måndagmorgon

Det är idag man ska känna sig pigg och utvilad. Man har ju haft en ledig helg. Ändå känns det som att man har farit runt som en skållad råtta. Jag undrar om det skulle ha känts likadant om man hade varit singel utan barn? För ganska mycket kretsar ju ändå kring barnen. Badhuset, ishallen, sporthallen. En unge har varit på zonläger med fotbollen i två dagar, en på scouthajk, en på hockeymatch i Östersund unt so weiter.

Det enda riktiga glappet jag hade var i går morse vid niotiden när jag hade en timme på mig att gå ner till ishallen, en promenad på fem kilometer. Skulle hämta bilen, som försvann klockan sex på morgonen när storson och man skulle till ishallen. Annars skulle jag inte kunna hämta scouten i Fårskär, eftersom stora bilen var utlånad till fotbollskörningen. Logistik värdig ett mindre världskrig!
Well, skön promenad tänkte jag. Gissa om det regnade. Dessutom fick jag skavsår UNDER foten?!?

Å andra sidan. Hade jag nu varit singel och barnlös kanske jag hade supit till på någon krog i den desperata jakten på meningen med livet, eller nåt. Och hur trött hade jag inte varit idag då?
Och tänk efter hur ont i fötterna man har efter en krogkväll i högklackat?

Å tredje sidan hade jag inte haft sju korgar ovikt tvätt i källaren. Och eventuellt kanske jag hade insett att meningen med livet kunde vara en lat söndag i soffan framför en bra dvd med mörk choklad som tillbehör?
Nu nobbade jag ett glas vin med svägerskorna på lördag kväll, för att hinna träffa man ( som serverade kvällsfika på nåt hockeyläger på Norrskenshallen) och hinna prata med Isa (som mellanlandade djupfryst från fotbollslägret) och dessutom hinna lägga upp lite saker på en hemsida jag pysslar med.
Wine or work liksom.

Livet är fullt av mariga val, som hon säger så vist, Sjöhäxan Ursula.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.