Hektiska dagar

Det har varit några hektiska dagar och som kronan på verket har det inte gått att komma in på bloggen den minut man haft över. Jag blir sjukt stressad när datavärlden inte funkar!

Jag har gjort några nya iakttagelser i alla fall. Alla belysningar kring nya skolan släcks på pricken klockan 23.00. Det upptäckte jag är jag var ute och gick mina varv på löparbanan. Shit vad mörkt det blev!
Fast man vänjer ju ögonen så småningom även om banorna är svarta de också.

Den andra iakttagelsen är att folk lägger sig ganska punktligt på kvällarna. Lamporna släcks vid ungefär samma tidpunkt i husen här omkring. Där snett efter 23.00 går en magisk gräns.

Det fick mig att tänka på när jag väntade barn och grannarna hade spaning på vårt hus för att se när det bar till. En morgon hade en granne varit förbi till min mamma och sagt att de kvällen innan trodde att vi va inne på förlossningen. Varför det? undrade min mamma förstås.
”Jo, klockan halv tio var det mörkt i huset och de har aldrig lagt sig före oss så länge de bott här, så vi tänkte att nu har de nog åkt till förlossningen”

Ibland tycker jag det är lite sött med de där sociala kontrollen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.