Paketinslagning

Jag har haft nagletrång på mina stortår i flera år. Det sista året har varit helt hemskt. Den ena tån blir inflammerad och fylld med var med några veckors mellanrum.
Och ont gör det, så mycket fruktansvärt. Plus att jag kanske inte kan gå med rosa foppatofflor hela vintern? Jag fick köpa gympaskor några nummer för stora för att få in min bandagerade tå. Nu undrar jag om jag måste göra samma sak med nya vinterskor?

I måndags gav fotvårdspecialisten upp sina plågerier. Hon är jätteduktig och envis, men nu tyckte hon att jag måste ha läkarhjälp för det kan inte vara rimligt att tappa ur en halv tesked var ur tån med jämna mellanrum.

Så jag har varit på vårdcentralen varje dag sedan dess. Doktorn ville ge min tå en sista chans att bättra sig innan det blir att rycka hela nageln. Så nu fick de stackars distriktssköterskorna det hedervärda jobbet att plåga livet ur mig, genom att sticka in små kompressbitar UNDER naglarna.

En nagel som inte går att nudda utan att man tvärskriker, den går liksom inte att peta under utan att man..ja skriker ännu mer. Eller håller andan så man blir vit i ansiktet och tror man ska svimma.
– Göra illa folk är inte min starka sida, sa sköterskan idag.
Nej, jag fattar det. Och jag fattar att det kommer att göra ont, det behöver man inte vara Einstein för att räkna ut.

Men nu har jag uppehåll till måndag. Remsan de petade in idag ska få sitta till måndag, förutsatt att jag håller koll och dränker den i sprit med jämna mellanrum i helgen. Utvärtes tyvärr.

Själv är jag sur över att en sån liten skitgrej ska förstöra så mycket av ens goda humör. Och så börjar det bli kallt om fötterna i foppatofflorna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.