April, april

Har just kommit hem från sporthallen efter dagens första handbollsmatch. Isa har turnering idag. Igår var det fotbollsturneringen Ica Supermarket cup och så LN-hockey. Det blir inte mycket gjort hemma på helgerna det är ett som är säkert.
11-åringen går nu utan kryckor. Däremot var det andra kompisar som hoppade omkring idag. Idrottsskadorna duggar tätt lite överallt.

Jag funderade på om det är årstiden? Det är liksom alla säsonger på en gång. Allt har precis kört igång eller är i slutfasen. Fast min egen barnstatistik stämmer inte där. Petter har lyckats knäcka nyckelbenet både sommar och vinter. Anton har brutit foten i maj. Och Isa har brutit benet i april. Och tro mig, när någon bryter benet första april så minns man det. Det är kanske det sämsta datum man kan bryta ett ben på.

Isa var nämligen i fjällen med en kompis. Vi var på kvalseriematch mellan Leksand och Skellefteå i Skellefteå isstadion. Så Isas första val när hon ligger med benet gipsat upp till ljumsken på Tärna sjukstuga är att ringa på vår hemtelefon där hennes då 14-åriga syster svarar.

Isa: Hej det är Isa, jag har brutit benet.
Julia: Jaså? På första april? Tror du jag går på den!
Isa: Jamen det är säkert, jag har ett stort gips.
Julia: STACKARS dig! Du, jag är inte så lättlurad.
Isa: Men det är sant.
Julia: Ja, eller hur. April april.

Där ger Isa upp och ringer till sin mamma som inte hör telefonen i leksandsklacken. Några minuter senare får hon tag på sin pappa i Skellefteåklacken.
Isa: Hej pappa, jag har brutit benet.
Pappa: Jaså? På första april och allt? Vilket samanträffande.
Isa: Ja, pappa, jag är på Tärna sjukstuga.
Pappa: Jahaaaaaaa. Jamen det var ju synd, på första april och allt.
Isa: Men det är säkert, pappa.
Pappa: Eller hur. April april.

Strax efter det är matchen slut och jag ser att jag har några missade samtal på min telefon. Jag träffar min man som berättar att Isa har försökt ringa och lura honom på första april. Det är då jag får ett telefonsamtal från hennes kompis mamma (som dessutom är skidlärare) och som just har tillbringat kvällen på Tärnaby sjukstuga med min dotter. Jodå, Isa har brutit benet och är mycket riktigt gipsad med ett bastant vitt cirkulärgips ända från foten till ljumsken.
Man kan bryta benet även på första april, tro det eller ej.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.