I stormens öga

Nu sitter man mitt i stormens öga. Fråga nio är förslaget om folkomröstning för det som kallas konkurrensutsättning av verksamheten vid Strandholmen och Tallbacken. Jim Widmark, s, tycker att man borde lyssna på dem som det berör, våra äldre.

Jim Widmark, s: Förr fanns det något som hette Ålderdomshem, dit våra gamla fick flytta. Sen kom det ett nytt modeord, ett centralt begrepp, där man lade till ordet SORG. ÄldreomSORG tror jag det hette. Vi har ju nu en fungerande äldreomsorg i Sverige. Varför ska den som kräver minst betalt sköta om mig och mina jämnåriga? Jag tror att både inför framtiden och inför kommande val har ni i majoriteten pluspoäng om ni lyssnar på våra äldre och låter dem tycka till om framtiden.

Ingemar Sandström; c: Det var som vanligt kloka ord från dig Jim, men det förvånar mig att till och med DU har gått på myten om alternativa driftsformer. Det enda vi har sagt är att vi vill ha högre kvalitet och bättre kostnadseffektivitet.

Ulla-Maj Andersson, s: Jag har fått ett intressant material av PRO Rundvik om hur det har fungerat i Västernorrland. Där listar de inte ens alla patienter. I Umeå så?.

Christer Bäckman, fp, ordf: Nä, nu måste jag ingripa i diskussionen. Det här handlar inte om folkomröstning.

Ulla-Maj: Aktieägarna stoppade 4 miljoner kronor i egen ficka. Tack för ordet.

Där var det abrupt slut på diskussionen och som förväntat blev det nej till folkomröstning och votering. Med minsta möjliga marginal, ordförande Christer Bäckmans utslagsröst, beslöt den borgerliga majoriteten att det inte blir en folkomröstning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.