Valborg

Har just kommit hem från Valborgsfirande. Ja, eller firande och firande, jag har jobbat och dessutom gjort min förälderliga plikt nere på scouterna. Den bestod idag i att köpa lotter och vara social. Det gick fint både och.

Efter att ha skjutsat hem mitt enda egna utevarande barn, hon som stod i scoutlotteriet, så tog jag en repa på samhället för att kolla läget. Plötsligt klev det ut en kille framför min bil. Han bad mig hjälpa honom att få hem sin kompis som hade druckit för mycket, så vi baxade in den något spaka lilla grabben i bilen och körde hem honom till hans föräldrar.

Det där är inte roligt, men det finns ändå en del saker man kan vara glad åt i det där.
Jag är glad att det finns ungdomar som vågar be om hjälp när de inte kan hantera situationen själv. Jag är också glad att det finns föräldrar som blir tacksamma när man kommer hem med deras berusade barn. Jag har lika många gånger varit med om att föräldrarna blir irriterade på att man lägger sig i.

Hemma i soffan spelade Petter och Anton fotboll på xboxen i exakt samma position som när jag lämnade dem vid 18-tiden. Det är väl en av få kvällar jag tycker det är helt okej att de häckar framför TV:n istället för att vara ute i friska luften!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.