Födelsedagspanik

Min man fyller år idag. Ja eller igår blir det, för klockan har just passerat midnatt ser jag. Så trist att han inte var hemma då, utan jobbade heldygn. Och jag som trodde att min släkt hade koll på det blev aningen förvånad när alla dök upp när jag fortfarande satt och jobbade halv nio ikväll. Tårta hade vi planerat till i morgon kväll när Pär kommer hem. Kakdepåerna gapade tomma, för det skulle jag åtgärda sent ikväll hade jag tänkt.
Turligt nog var min mamma här igår och förärade min man med en smörgåstårta. Det räddade kalaset, ja förutom att 12-åringen genast satte igång att grilla korv och köttbullar på pappas nya grill åt småttingkusinerna
Och Hallonbrowniesarna som Sofia hade bakat i långpanna blev raskt tårta med ett gräddlager på. Dessutom hade jag gömt ett paket chokladfingrar sen förra kalaset.

Det var lite "Här är ditt kylskåp" över det hela om ni minns den serien? Kocken Jan Boris Möller åkte runt till kändisar och överraskade dem med att kliva in i deras kök, länsa kylen och göra en trerättersmiddag av det som fanns där.

Men nu efter lite rödvin och öl med min lillebror och svåger och de allmänna trevliga men högljudda diskussionerna känns livet ganska lugnt. Jag har just packat diskmaskinen och överlägger just n u med mig själv om jag ska upp och börja jobba 05.15 i morgon bitti, eller om jag ska sova något längre. Känner jag mig själv så går jag upp. Jag har en extrem självdisciplin när jag sätter den sidan till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.