Vem har berättat det????

Jag funderade lite mer på det där med vilka som blir drabbade av mitt jobb, alldeles oförskyllt.
Min svåger jobbar på Pumpex. Om det är nån som aldrig säger ett ord till mig om vad som pågår där, så är det han. Men självklart tror alla att det är han som informerar mig om vad som händer där. För några år sen hade Pumpex en ny chef som direkt fick ta itu med mig, när jag ringde för att fråga om en massa nedskärningar som gjorts. Han muttrade en del när jag kom dit, men lovade att jag skulle få ta en bild inne på företaget. Direkt när jag kom in var det en kille som hejade med ett "Tjena Monkan". Chefen tittade på killen, han tittade på mig, och när vi gick väste han " Bra, då vet jag vem du känner här som är din informatör".
Det roliga var bara att innan vi hade passerat genom hela fabriken så var det 95 procent av de anställda som hade ropat "Tjena Monkan". Halva hockeylaget jobbade där på den tiden. Chefen började bli förvirrad.
"Nordmaling är ett litet ställe, alla känner alla. Lär dig det" sa jag med en blink till "storstadschefen" när jag gick. Han såg lite bedrövad ut där han stod. Jag undrar om han tänkte att det här kunde bli jobbiga år framöver?
Den chefen blev för övrigt inte långvarig här.

Vem som hade berättat för mig om nedskärningarna? Tja, han jobbade inte ens på Pumpex och var definitivt inte släkt med mig. Och det finns ju trots allt närmare 7000 personer i kommunen att välja på då. Tough shit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.