Morsdag

Jag har hört att folk som är sjukskrivna ibland har svårt att skilja helg från vardag. Vilken tur man har barn då. Jag menar, vem kan missta sig på att det INTE är skoldag när man har en hel bunt slappa, gräsfärgade ungdomar med grusiga brallor och glasartad blick, i en hög i sin kritvita soffa, framför något fotbollsspel på Xboxen? Jag är less på fotbollsturneringar redan innan de börjat. Alla Sveriges matcher är nämligen redan spelade i mitt vardagsrum. Och båda sönerna är med i laget. Dessutom regnar det hela tiden under detta X-Box-EM. Är det en hint tro?

Morsdag firade jag med fika i ottan (ja enligt mina och barnens mått mätt denna söndag) och med fotbollsvinst IFK Rundviks pojkar 96 i bortamatchen mot Vindeln. Däremellan blev det "Violer till mor" i kombination med den traditionella morsdagsrosen till min egen mamma. Som tack för det fick hon ta hand om sin eländiga och fortfarande gigantiskt trötta dotter och bjuda på morsdagsmiddag. Alla mammor får inte vila på morsdag.

Detta är helgens lärdomar.
? Att sätta ut en morsdagsros på altanen är som att be om att få fotbollar ditsparkade. Två grenar knäckta hittills. På två minuter.
? Placera aldrig din tvättvinda i direkt anslutning till barnens fotbollsplan.
? Ligg inte vaken halva natten i tron om att du ska få sovmorgon på morsdag, om du har en man som kommer hem på frukostrast tidigt och tycker att dagen har börjat mycket tidigare än du och dina barn anser.
? Se till att dra åt skruven på slangklämman till slangen på vattenpumpen ordentligt innan du sätter igång den. Jag har sett värre fontäner än den, men aldrig på så nära håll.
? Det är fullt möjligt att bada i en insjö i Vännäs redan nu. Särskilt ofrivilligt.
? Tortillabröd kan med fördel fyllas med både potatis, älgkött, köttfärs och brunsås. Vi kan kalla det Bondmex. En ny kulinarisk upplevelse som blev en hit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.