Kass-rally

Det luktade skunk i huset häromdagen. När det gör det börjar man alltid felsökningen på nivå ett: Ej upppackade träningskläder.
En normal dag kan det ligga åtta packade, svettiga, handuksblöta kassar i hallen, om folk har släppt ner skiten på hallgolvet.
Vissa har lite sämre rutin på att slänga allt i tvättkorgen samma kväll. Min yngste son får man hugga i örat någon gång under veckan när han har "samlat kassar" i ett par dagar. Under hockeysäsongen kan han ha tre byten per dag ibland. Den period när Petter gick innebandygymnasiet kunde han också ha tre byten samma dag. Bara de två ungarna kunde ha sex kassar med idrottskläder en normaldag.

Så när min man kom hem från jobbet häromdagen och kände "doften" av något som inte var gul såpa, så röt han genast åt yngste sonen. Han svor sig fri (eftersom jag hade piskat honom dagen innan och fått honom att rensa alla sina påsar). Så pappan slängde ur sig en mer allmän rytning åt samtliga hemmavarande barn att han skulle iväg och handla och nu skulle hallen vara FRI från påsar när han kom hem.

När vi kom hem igen låg där en gul påse kvar på golvet. I köket sitter sönerna vid matbordet med ett odrägligt belåtet leende på läpparna. Jag anar direkt oråd.
Storson: Du hade helt rätt farsan, det luktade skunk i hallen.
Lillson: Ja, det var en påse som inte var upp-packad.
Storson: Och DEN luktade verkligen.
Lillson: Jag höll nära på att kräkas.
Storson: Men det var inte MIN kasse.
Lillson: Inte MIN heller.
Storson: Det verkade vara dina kläder, farsan.
Lillson: Ja, det var DINA kalsonger i den pappa.

Vad kan vi lära oss av detta? Skadeglädjen är den enda sanna glädjen? Kasta inte sten om du sitter i glashus? Sopa rent framför din egen dörr?

Nu ska jag med en gång säga att det där inte var källan till skunklukten. Den där gula påsen innehöll ett byte kläder efter ett jobbdygn, utan idrott. Men pappa fick lomma iväg och tömma påsen. Och sönerna var på gott humör resten av den kvällen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.