Ifrågasätt tvätt

När jag skulle hänga tvätten igår var maskinen inte klar innan jag skulle skjutsa till stan Så jag sa åt Petter att ta ur maskinen, hänga ut tvätten och slänga in den andra påsen som var sorterad och klar och stod bredvid tvättmaskinen. Väninnan såg lite tveksam ut.
En timme senare ringer min son på min mobil.
"Du morsan, ska verkligen det där in i samma maskin" undrar han.
"Ja, alltihop. Det som stod i kassen vid tvättmaskinen. 40 grader"
"Men det är både vit och svart tvätt i den" fortsätter han.
"Jo, men det är hon som har sorterat den, hon sa att allt skulle in tillsammans" säger jag och tänker att jävlars, nu har en av tvättens gyllene regler definitivt naggats lite i kanten.
"Jag trodde aldrig att man fick tvätta svart med vitt sådär" säger han följdriktigt.
"Jo men det där är nog inget som färgar, släng in det där du" säger jag och har lust att tillägga "men gör aldrig det med vår tvätt!!"
Jag ser för min inre syn hur alla LN91:s och IFK Rundviks blå overaller hädanefter samsas med min benvita bomullströja i en snurrande trumma. Där allt antar samma ton på färgskalan när det är klart.

Alltså. Regeländringar av den där typen kan få katastrofala följder och jag har så här långt varit extremt nöjd med att mina barn tvättar även min tvätt mellan varven. Men inte vill jag ha mina vita tröjor blå-tonade. Det är liksom överkursen i tvättlära, det där om vilka vita man kan tvätta med vilka svarta. Vi har inte hunnit dit än. Nu är det fullt tydligt aktualiserat.

Väninnan är imponerad över att sonen tänker själv och ifrågasatte tvätten. Ännu mer höjer hon på ögonbrynen när vi kommer hem och ska hämta den. Då har sonen tvättat och hängt båda maskinerna, som dessutom har hunnit torka i blåsten, och lagt ner den i hennes kassar.
Jag undrar om han insåg själv exakt hur många pluspoäng han plockade på mammas kompis den här dagen. Många.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.