Blond och smart

Isa är på scoutläger i London. Det är inte utan att vi börjar sakna henne. Hennes syskon har suckat i flera dagar nu och undrat när hon kommer hem. Man skulle egentligen kunna tro att det inte skulle märkas så mycket i det här hushållet om vi var en man kort, men så är det ju naturligtvis inte.
’Det är nästan så man saknar hennes kommentarer’ sa någon häromdagen.

Just sarkasmer är hon bra på. Den lilla ängeln kan vara ganska skoningslös och den vassa tungan i kombination med ett skarpt intellekt blir ett rent dödligt vokabulärt vapen mellan varven. Trots hårfärgen så är hon inte ’blond’ som i den mindre smickrande utsagan att blondiner skulle vara korkade.

I julklapp fick hon en tröja av sin storebror. Den var verkligen köpt med tanke.
’Blond och smart’ löd texten på tröjan. Han tyckte den passade utmärkt. Och Isa själv har varit väldigt belåten över den. Men säg någonting som inte kan vridas om i det här huset.
En eller två bokstäver gör hela skillnaden och en dag när det slank ut någon träffsäker kommentar såg hennes far tydligt vad det egentligen skulle stå på den där tröjan.

Med jackan som dolde delar av av texten fick tröjan den dagen en helt annan innebörd. Två bokstäver gjorde hela skillnaden.
Just det. Ond och smart. Själv tog hon det med ro. Hon vet att vi gillar henne.
På tisdag kommer hon hem, lillungen.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.