Simsimon

Vi bänkade oss framför TV:n idag jag och ungarna för att titta på Simon Sjödin som simmar i OS i Peking. Simon är en bekant till oss som vi träffar ibland i Stockholm och firat midsommar med. Nu skulle han simma 200 meter fjäril. I en sån där tajt, flashig simdräkt och inte i sånna där lediga bermudas som han har på bilden här bredvid.
Att han skulle gå vidare till semifinal var det ingen som trodde, men visst kan man hoppas. Däremot höll vi självklart tummarna för att han skulle få göra ett bra lopp och en bra tid.

Simon simmade bra i mina ögon. Han satte svenskt rekord och det måste väl betraktas som bra?
Därför blir jag lite betänksam när jag ser VK:s nyhetsnotis om Simon, en text från TT. Rubriken lyder ’ Sjödin utslagen på 200 meter fjäril’
Den är helt korrekt, inget fel på den alls. Men när jag läser vidare i texten blir jag faktiskt lite beklämd. Så här står det.

’ Simon Sjödin var långt från att gå vidare från måndagens försök på 200 meter fjärilsim. Svensken fick tiden 1.57,75 och var 1,26 sekunder från den 16:e plats som skulle ha gett en plats i semifinal.
Den amerikanske OS-kungen, Michael Phelps, tog ännu några simtag mot historieböckerna när han var snabbast i försöken på den olympiska rekordtiden 1.53,70.
Källa: TT’

Jodå, den är helt korrekt, men inte med ett enda ord nämner man att Simon faktiskt simmat snabbare än han någonsin gjort, snabbare än någon svensk någonsin gjort på den distansen. Man konstaterar att han blivit utslagen. Punkt. Skittråkigt tycker jag.

Vi har en massa idrottare som aldrig kommer att nå OS-finaler. Men nog borde man väl ändå kunna lyfta lite på hatten till dem som är där för att tävla och sätter personliga rekord, eller svenska rekord. Som verkligen gjort sitt yttersta när de nu fått chansen i OS.

Nä, visst kan vi sätta lite fokus på en bra prestation, ett svenskt rekord och inte bara gnälla på att det inte blev semifinal. Jag lyfter i alla fall på hatten för Simon och håller tummarna för att det ska gå riktigt bra i ryggsimmet.

En kommentar

  1. Åsa

    Visst är det tråkigt när dom gör så. Jag har ingen koll alls men om han simmade fortare än han gjort tidigare så är det ju en jättebra prestation. Får hoppas att han inte ser just dom orden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.